Taas on emäntä laiskotellut, taitaapi olla enemmänkin vakiotilanne tämä laiskuus, eikä niinkään poikkeus ;) No mutta, viime viikonloppuna oltiin käymässä Jyväskylässä ja kun liikkeellä oli vain me kaksi, mentiin junalla.

Täytyy ihan ensiksi todeta, että normaalihintaiset (siis ei opiskelija-alennusta) liput on ihan sikakalliita!! Melkein harkitsin reissun perumista, mutta totesin sen sitten kumminkin sen arvoiseksi :) Seuraavaksi totesin (ainakin tällä reissulla) VR:llä olevan mielenkiintoisen politiikan lemmikkivaunun lippujen suhteen. Sekä mennessä että tullessa vaunussa oli rutkasi tilaa ja siitä huolimatta koiran kanssa matkustavat oli pistetty vierekkäisille paikoille!! Ihan tosi ärsyttävää! Luruhan ei ole missään nimessä vihainen toisille koirille, mutta entä jos se toinen on ja vaikka ei olisikaan, niin en välttämättä jaksa viettää kolmen tunnin matkaa pitäen omaa koiraani erossa naapurin koirasta. Sillä kyllä Lurulle leikki kelpaisi ja vaikka toinen ei olisikaan leikkisä, niin meidän neiti yrittää silti. Onneksi voitiin molempiin suuntiin vaihdella paikkoja niin, että jokainen koiran kanssa matkustava sai oman penkin.

Muuten olin tosi ylpeä Lurusta, se matkusti koko matkan vapaana mun jaloissa, ainoastaan vessareissun ajaksi laitoin sen kiinni. Vähän kuikuili muiden koirien perään, mutta suurimman osan matkasta nukkui. Alussa protestoi vähän vinkumalla, mutta hiljeni pian. Erityisesti takaisin tullessa sain todeta, että kyllä se oma koira on sittenkin aika helppo tapaus, kun vieressä istuva korgi piti junaan tullessa ja junasta lähtiessä sellaista konserttia että oksat pois ;) Oikein opettavainen reissu siis. Myös bussissa kulkeminen alkaa onneksi sujua ilman suurempia vinkumisia.