Taasen pitkästä aikaa:)

Tuossa edellisessä jutussa kehuin kovasti neitiämme. Nyt paljastuksia...on meilläkin näitä synkkiä puolia;) Eli Luru on alkanut kammoamaan kerrostalomme rappusia ja porrastasanteita. Taustatietona, ikinä ei ole Lurulle mitään kauheaa tapahtunut rappukäytävässä, ei ainakaan sellaista mitä minä olisin huomannut. Ensimmäinen vastaanhangoittelu tapahtui Lurun ollessa melko nuori, mutta kumminkin sen ikäinen, että käveli jo itse rappuset ylös. Kerran lenkiltä tultua neiti jäi portaiden alapäähän vinkumaan. Minä istuin ylimmälle rapulle ja odottelin viitisen minuuttia, jolloin neiti totesi, ettei kyytiä ole tarjolla ja kipusi raput itse. Ilman ongelmia.

No sen jälkeen on muutamaan otteeseen käynyt niin, että Luru on syystä tai toisesta ruvennut jännittämään sitä viimeistä askelmaa ylös tai alas. Muut raput menee ihan hyvin, mutta sille viimeiselle se pysähtyy, jännittää jalkansa ja tietenkin helposti sitten liukastuu, kun tassutkin on jännitetty niin, että kynnet on lattiaa kohti kohtisuoraan. Nämä on kyllä yleensä menneet ohi sillä, että neidille näytetään yksi jalka kerrallaan, että ei siinä liukastu kun tulee rauhassa. Kertanäyttö on aina riittänyt, sen jälkeen mennään taas ilman ongelmia.

Viime aikoina ei ole ollut ongelmia rappusten kanssa, mutta sen sijaan huomasin, että nyt jännitetään sitä porrastasanteen keskiosaa:( Tämän huomasin, kun käskin Lurua istumaan siihen keskelle pois hissin ja asuntojen ovien edestä. Luru on jotenkin mieltänyt, että siinä uskaltaa liikkua vain eteen tai taakse, eli kaarevat liikeradat siinä keskellä on jotain aivan kauheaa!! Neiti tykkäisi siis joko kiertää seiniä pitkin tai liikkua pelkästään suoraviivaisesti eteen tai taakse.

Tämä nyt on semmoinen juttu, mikä kyllä vaivaa mun mieltä. Periaatteessahan ongelma ei ole suuren suuri, Luru kyllä kulkee rappukäytävässä pelkäämättä, vain nämä tietyt kohdat ovat vaikeita. Mutta sitten kumminkin ajattelen, että on aina huono, jos on tuollaisia turhia pelkoja ja mielelläni pääsisin niistä eroon, etteivät tule vastaan jossain yllättävässä tilanteessa. Vaikea sanoa, mieltääkö Luru tuon kammon vain siihen tiettyyn kohtaan meidän rappua vai pelkääkö se nyt ihan yleisesti liukkaita pintoja:( Kun en ole keksinyt mitään paikkaa, jossa tätä testata. No joo, koitetaan siis harjoitella vähän kerrallaan, josko saataisiin tämä rappukammo häviämään.