No niin. Ette uskokaan kuinka rasittavaa on, kun kotikone pamahtaa ja kesäloma alkaa samaan aikaan...sitähän on ihan kärsinyt nettiriippuvaisuuden vieroitusoireista ;) Kone on onneksi nyt saanut uuden kovalevyn ja jos allekirjoittaneen ATK-taidot riittävät niin nettiyhteys saadaan toivottavasti pelaamaan ensi viikon aikana. Pääsee sitten hieman useammin päivittelemään blogiakin.

Toisaalta tämä näyttää ihan hienolta, kun on kolmen kokeen sepustukset peräkkäin ;)

Eilen siis lähdettiin viimeistä ykköstulosta metsästämään Ukin TOKOkokeesta. Tällä kertaa koe alkoi epätyypillisesti ylhäältä päin, erikoisvoittaja ensimmäisenä ja alokasluokka viimeisenä. Onneksi olimme paikalla ajoissa (pari tuntia ennen arvioitua alkamisaikaa), koe oli nimittäin edennyt huomattavasti arvioitua nopeammin ja oma osuutemme oli enää vajaa tunti. Nyt napsahti sekin nakki, että olimme ensimmäisenä suoritusvuorossa. Joku kerta sekin täytyy tietty kokea ;) Päivä oli kuuma ja Luru oli ehtinyt aamupäivän riehua miehen vanhempien labbiksen kanssa, vähän siis jännitin miten mahtaa neidissä riittää virtaa! Avoimen luokan loppuessa meidän luokasta puuttui vielä pari osallistujaa. Kokeen järjestäjät siinä sitten arpoivat miten toimitaan, tämä aiheutti ainakin mulle tavallista enemmän jännitystä, kun ei ollut varma missä vaiheessa meidän vuoro tulee. Päätyivät kuitenkin sellaiseen ratkaisuun, että paikalla olevilta koirilta testataan luoksepäästävyys, sitten aloitetaan yksilösuoritukset ja paikallamakuu otetaan ihan viimeiseksi. Luoksepäästävyys meni ongelmitta ja olimme siitä sitten jäämässä Lurun kanssa kehään. Viime hetken säätämiseksi koejärjestävät rupesivat vielä setvimään otettaisko kuitenkin vielä paikalle tulleiden viimeisten koirien luoksepäästävyys ennen meidän suoritusta. Rupesi olemaan lievästi sellainen juupas eipäs olo, että suoritetaanko me nyt mitään kehässä vai lähdetäänkö vielä arpomaan ;)

Päästiinhän me sitten kuitenkin suorittamaan. Niin kuin olin vähän pelännyt, Luru oli aika löysällä tuulella. Suoritti kyllä kaikki liikkeet kohtuullisen tarkasti ja innokkaasti, vain kaksi astetta hitaammalla temmolla kuin normaalisti ;) Kaikkeen muuhun olen tyytyväinen, mutta liikkeestä maahanmeno harmittaa!

Tuomarina kannustava ja rento Ilkka Sten.

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 10 -> Jännitin ihan sikana!!! Meni aika hitaasti maahan, mutta ylös nousi nätisti :)
Seuraaminen kytkettynä: 9 -> Kuulema lepsuja käännöksiä
Seuraaminen vapaana: 9 -> Sama juttu
Maahanmeno seuraamisesta: 7 -> Tuli kuivin huulin annettua omituisen kuuloinen käsky, meni sitten toisella, istumaan nousi ennen käskyä
Luoksetulo: 9 -> Täysin virheetön suoritus, mutta vauhtia uupui tuomarin mielestä, kun tuli löysällä laukalla ;)
Seisominen seuraamisesta: 9 -> Taas kuulema liikkui vähän käskyn jälkeen?!? Tähän täytyy nyt panostaa, koska harjoitellessa Luru ei minun mielestäni liiku??
Estehyppy: 9,5 -> Istui ennen käskyä
Kokonaisvaikutelma: 10
Kokonaispisteet 182/200 1-palkinto TK1 sijoitus 3/11.

Saatiin siis tavoittelemamme koulutustunnus löysyydestä huolimatta ;) Nähtiin myös tavoittelemisen arvoinen suoritus voittajakoirakolta, melkein kaikki liikkeet olivat heillä täydellisiä ja koiran sekä ohjaajan yhteistyö saumatonta! Todella hieno suoritus, siihen tähtäämme!

Kauhistuttaa vaan, kuinka paljon tyäsarkaa meillä on edessä ennen AVO-luokkiin menoa. Uusien liikkeiden lisäksi täytyy korjata lukemattomia pikkuvirheitä näistä mitä periaatteessa jo osamme :(

Niin se vaan on, koiran kanssa harrastaminen on kyllä loppumaton projekti, eipä tule aika pitkäksi ;)