Lurun kilpirauhastestit tulivat takaisin puhtaina, eli sekä T4, TSH että TGA olivat ok. Näillä uskaltaisin tulkita, ettei Luru sairasta eikä sillä ole taipumusta sairastua kilpirauhasen vajaatoimintaan. Hienoa! Vaikkei sukurasitetta käsittääkseni suuremmin ollutkaan, on tämä silti huojentava tulos.

Juttelimme Lurun kasvattajan Marin kanssa puhelimessa pari päivää sitten. Luruhan on tosiaan liisauskoira ja Marilla on yhden pentueen oikeus. Olen tässä paljolti pohtinut haluaisinko Lurulle pentuja vai en. Terveystulokset sinänsä ovat silmiä vaille hyvät. Silmiä en siis ole vielä tutkituttanut. Marin kanssa puhuimme, että pelkän silmäpeilauksen lisäksi olisi hyvä teettää myös Optigen-PRA testi. Todella mukava, että olemme tässä asiassa samoilla linjoilla, olin nimittäin jo ennen puhelua ehtinyt mietiskellä että jos/kun Lurulla pennut teetetään haluan tämän testin tehdä. PRA kun periytyy resessiivisesti, jos Luru saa puhtaat paperit, käytettävälle urokselle tulee vähemmän vaatimuksia, se voi olla joko terve tai kantaja, molemmassa tapauksessa pennuista tulisi korkeintaan kantajia.

Haluan kuitenkin viedä Lurun muutamaan näyttelyyn ennen enempiä puheita pennuista, mehän emme ole käyneet virallisissa luokissa ja kiinnostaisi todella kuulla mitä tuomarit Lurusta tykkäävät, vaikka minun silmiin se tietenkin on vallan valloittava pakkaus :) Myös luonnetestistä saisi hyödyllistä lisätietoa, joka auttaisi mahdollisen uroksen valinnassa, mutta siihen testiin en halua Lurua viedä ennen kuin se mielestäni on siihen "valmis". Palaamme siis asiaan ensi kevään aikana.

Kittamaa_Loytolammi_lokakuu076.jpg