Mutta ei sentään sairastamisen takia :) Lurusta otettiin verinäyte Optigen PRA geenitestiä varten. Näyte lähti pikapostina Savonlinnaan, josta kimppapaketti lähtee kuriirina kohti USAta. Tällä kertaa olin varautunut siihen, että voi alkaa huippaamaan ja sain pidettyä sen kurissa juttelemalla mukavia hoitajan kanssa. Joka muuten vaihteeksi ihmetteli, että onpas rauhallinen espanjanvesikoiraksi ;)
 
Jos joku blogia lukeva sattuu miettimään tuota PRA testiä, laitan tähän jotain huomioita, joita itse huomasin hintapolitiikassa.

Yhden koiran testi ilman mitään alennuksia on 195 dollaria (noin 130€).

Jos kerää kimppatestin (väh. 20 koiraa) hintaan saa alennusta 20% ja lisäksi 5%, jos tekee tilauksen netissä, eli hinta Lurulle oli loppujen lopuksi noin 147 dollaria (joka on tämän hetken kurssilla jotain 100€ pintaan).

Huomasin sitten sellaisen, että Optigen tarjoaa myös pentuetestiä hintaan 135 dollaria (noin 90€). Pentuehinnan saadakseen täytyy täyttää seuraavat ehdot:

- Samasta pentueesta väh. 2 pentua
- Pentujen ikä näytteenottohetkellä korkeintaan 16 viikkoa
- Tunnistus tatskalla tai mikrosirulla
- Kaikkien näyte lähtee samassa paketissa
- Testitilaus täytetään jokaiselle pennulle erikseen

Tulkitsin Optigen sivuilta, että pentuja voi tosiaan olla pelkästään kaksi ja silti hinta on tuo 135 dollaria, eli ei tarvitse kerätä sitä 20 koiran kimppaporukkaa. Jos pentuenäytteet lähtevät 20 koira kimppapaketissa niihin saa vissiin vielä ne normaalit alennukset, eli 20% kimpasta ja 5% nettitilauksesta, eli hinta on tällöin per pentu vain 101,25 dollaria eli noin 67€.

Kuulin Lurun näytteenoton jälkeen, että myös Lurun siskon Vanun näyte on lähdössä tässä samassa paketissa. Hain noilla hintaesimerkeillä sitä, että jos olisimme Vanun omistajan kanssa tajunneet lähettään näytteet kun koirat olivat alle 16 viikkoisia, olisimme säästäneet automaattisesti 10€ ja jos näytteet olisiivat silloin lähteneet kimppapaketissa (20 koiraa) olisimme säästäneet 33€.

Ihan vaan, että kannattaa selvittää näitä jo etukäteen, varsinkin kasvattajia tuo pentuehinta luulisi lämmittävän :)