Koirat oli mun pitkän työpäivän johdosta Vanun luona hoidossa keskiviikkona, kiitos vielä kerran Vanu-tädille ja emännälle!!! Zia ei pahastu yhtään pomottamisesta, päin vastoin on hyvä, jos joku sitä tekee, Luru kun on ihan lapanen sillä saralla ;)

Helsingin epäviralliset yhteistreenit ovat pyörineet jonkin aikaa keskiviikkoiltaisin ja kun kerta paikanpäällä oltiin, päätettiin tehdä pikainen treenipysähdys matkan varrella. Zialle treeni oli taas lähinnä paikkaan ja häiriöön totuttelua. Alkuhämmästelyn jälkeen otin myös kaikkia peruskäskyjä (istu, maa, seiso), toimi aika kivasti ja istumisessa ja maahanmenossa sain jo lisättyä kestoakin joitain sekuntteja, jippii! Kuten olen usein todennut, sille ei vaan mitään voi, että Zia on treenien suhteen elänyt kuin pellossa. Kirjallinen treenisuunnitelma tietty voisi auttaa löyhäpäistä omistajaa johdattelemaan pikkuneitiäkin aina karvan verran eteenpäin, vaikka pääpaino treeneissä onkin TK2seen asti Lurussa. Lurun kanssa totuteltiin myös häiriöön, mutta intoa tekemiseen tuntui olevan siitä huolimatta aika kivasti. Kaukoja ja luoksetulon pysäytystä harjoiteltiin molempia muutama kerta. Kaukot tosi hieno, ne Luru on tainnut sisäistää vihdoin :) Luoksetulon pysäytys ensin niin, että lelu lensi heti käskyn kanssa ja toisella kerralla niin, että lelu jää taka-käskyn kanssa Lurun taakse jo istumaan jätettäessä. Pysähtyi tosi hienosti pelkästä käskystä (välillä olen käyttänyt käsimerkkiä apuna). Maahanmenoja sivulta harjoiteltiin myös, ne vaan on vinoja, jos en ohjaa kädellä :( Mitähän tähän keksisi?? Paikallaolon otin yksinään 3min niin että olin osan aikaa piilossa. Ekalla yrityksellä lähti luokse, takaisin ja maassa-käskyn vahvempaa painotusta, jonka jälkeen pysyi ok. Ottaa vaan lonkka-asennon hanakasti. Haluaisin siitä eroon, mutta kokeisiin mennään kyllä tällä tyylillä, ettei Lurppana ota turhia paineita maassaolosta tässä vaiheessa, sitäkin kun on nähty...

Kaiken kaikkiaan oli tosi kiva nähdä aktiivisesti treenaavia vesikoirakoita! Potkii taas meitäkin eteenpäin tajuamaan, ettei edistystä tapahdu ilman harjoittelua ;)

Lopuksi kuvapari, milloin tuo Zianen venähti noin??

Syyskuun puoliväli 2007:Tammikuun loppu 2008: