Jaskan työsuhdemökki Nurmijärven (vai Hyvinkään?) Löytölammilla on mökkeilyn lisäksi loistava paikka harrastaa verijälkeä. Siellä kun on taatusti riistarikkaat maastot ja jäljenvetoviikonloppuja joutuukin sovittelemaan hirvijahtiviikonloppujen lomaan. Viime viikonloppu oli hirvijahtivapaa ja sen kunniaksi suuntasimme Päivin ja neljän koiran kanssa vetämään verijälkeä.

Sää ei taaskaan varsinaisesti suosinut, ilmankosteus oli vähintäänkin riittoisa! Onneksi vettä ei kuitenkaan tullut kaatamalla, joten olosuhteet olivat siedettävät. Päätimme tehdä kaikille koirille kohtuullisen helpot jäljet, pituus vaihteli 40-70 m välillä ja jäljet vanhenivat parin tunnin verran. Lurun ja Zian jäljille ripoteltiin lisäksi raakaa jauhelihaa motivaattoriksi. Zialla jauhelihaa oli alkujäljellä tihempään, sitten harvemmassa. Lurulle lihaa laitettiin alkuun, loppuun ja suunnilleen keskivaiheille.

Laitoin Zian jäljelle ensimmäisenä. Kovasti mietitytti tuleeko hommasta mitään, kun pikkuneiti on tottunut tekemään kaiken Lurun kanssa samaan aikaan. Oletin, että joko neiti ei vaan tajua hommasta mitään tai sitten haikailee koko ajan Lurun perään. Pitäisi vissiin vähän enemmän luottaa koiraansa;) Annoin Zian työskennellä omatoimisesti, näytin jäljen pään enkä sen jälkeen juuri ohjaillut. Alkujäljellä Zia kierteli ja haahuili jonkin verran, sitten ilmeisesti tajusi homman jujun ja ajoi jäljen loppuun asti varsin mallikkaasti maavainulla niin että pelkkä nuuskutus kuului. Muutamaan otteeseen pysähtyi katsomaan minua, mutta lähti heti "hyvä" kehulla jatkamaan. Olin kovin iloisesti yllättynyt!

Lurun vuoron tullessa ei neiti meinannut millään malttaa odottaa Päivin viedessä jäljen loppuun tekokania. Alkujälki meni Lurullakin kuitenkin haahuiluksi ja ohjasinkin sen kertaalleen selkeästi uudelleen jäljelle merkin kohdalla. Siitä homma lähti sitten sujumaan ja Luru ajoi jäljen mallikkaasti loppuun saakka.

Ajatukset seuraavista jäljistä ovat, että Zialla voisi koittaa selkeästi vanhempaa ja pitempää jälkeä, kun nenätyö näytti sujuvan noin hyvin. Lurulla haluaisin vieläkin helpottaa olosuhteita, jotta jäljestys alkaisi alusta asti kunnolla ja alun haahuilu jäisi pois. Ajatuksena olisi tehdä pitempi pätkä suoraan ja mahdollisimman helppoon maastoon, jopa peltoa voisi harkita?

Jälkien vanhetessa lenkitettiin koiria loputtomilla metsäautoteillä ja päivitettiin kuulumisia sekä parannettiin koiramaailmaa ;) Kiitoksia loistavasta seurasta ja pidetään kiinni siitä jälkitreeniohjelman suunnittelusta :)

Jalki_111008004.jpg
Päivi ja Neri jäljen alulla

Jalki_111008006.jpg
Tästä se lähtee, tarkkasilmäinen näkee kuinka hienosti jälki on merkitty ;)

Jalki_111008007.jpg
On siinä koirakin kuvassa...