Ei näyttänyt perjantai 13. päivä vaikuttavan mitenkään meidän treenien onnistumiseen ;) Aiheena oli seuraamisen kesto ja tempon muutokset. Kestoa testattiin apulaisen avulla. Ensiksi päätettiin yhtäjaksoisen seuraamisen "maksimimäärä". Tämän jälkeen päätettiin onnistuneiden askelien vaatimussarja, eli maksimissaan tuo määritelty maksimi. Siispä esimerkiksi näin: 20-6-15-4-30. Käytännössä harjoitus toteutettiin näin:

Lähden seuruuttamaan, vaatimus oli siis ekaksi 20 askelta hyvää seuraamista - jos koira onnistui tässä, jess! (apulainen) ja palkka, jos tuli joku virhe ennen 20 askeleen täyttymistä, oho! (apulainen) ja paluu alkuun ja askelten lasku alkoi uudelleen. 20 askeleen onnistuessa, seuraava vaatimus on 6 laadukasta askelta jne.

Tavoite oli saada tuo koko sarja läpi palkaten aina onnistuneesta osasuorituksesta. Maksimimäärä askelia määriteltiin aina koirakohtaisesti, meillä se oli tuo 30. Suoritus siis sisälsi täyskäännöksiä.

Arvatkaa kuka seurasi koko sarjan alusta asti ilman virheitä :) :) Hienoa Lurunen, edistystä tapahtuu! Olisi pitänyt heti määritellä maksimi vaikkapa 50 askeleeseen ;)

Treenejä ennen molemmat tytöt saivat nauttia harvinaisesta herkusta, kun lenkkeiltiin Lillin ja Sailan kera Luolavuorella 1,5h. Illalla olivatkin sitten kovin väsyneitä koiria molemmat.