Vitsit, että elämä on tylsää, kun joutuu jättämään hyviä treenejä välistä asuinpaikan hankaluuden vuoksi :( Kuten blogipostauksista näkyy, me on päästy Kaisan treeneihin nyt keväällä ihan liian harvoin :( Ja tällä viikolla onkin jo viimeinen kerta. Viime viikon poisjäänti ketuttaa eniten, koska olin kyllä kotona, mutta viikon sairastamisen jälkeen vielä niin reppana, etten jaksanut raahautua kylmähköön halliin.

Ei voi mitään, joten fiilistellään nyt jälkikäteen parin viikon takaisia treenejä. Silloin aiheena oli liikkeestä istuminen, paikalla makaaminen ja noudot esteen kanssa ja tasamaalla. Me aloitettiin liikkeestä istumisella. Olin aika puulla päähän lyöty todetessani, että Luru on oppinut tämän ihan itsekseen! Ei olla treenattu tätä juuri muuten kuin vahvistamalla istumista sellaisenaan (ihan perustreenejä, naksu ja namit kädessä, "istu" ja naksu ja nami heti kun peppu on maassa, heti perään uusi käsky jne.) ja sitäkin todella vähän muualla kuin Kaisan treeneissä. No ei se mitään, käy se näinkin se oppiminen ;) Ei liike tietenkään varma ole, mutta tällä kertaa suoritettiin täyden kympin kokeenomainen suoritus :)

Paikalla makaamista tehtiin pareittain sillä aikaa, kun toinen pari treenasi istumista. Piiloon ei päässyt, mutta seistiin sentään selin koiriin. En ole koskaan pitänyt Lurua näin pitkään paikallaan (yli 10min), mutta hyvin sujui. Malttoi maata käskyyn asti ja nousi yhdellä käskyllä perusasentoon. Hienoa, hienoa :)

Suurin ilonaihe oli kuitenkin noudot. Vielä viime syksynä koko nouto oli Lurulle aika vastenmielinen liike. Toisin on nyt, kun koira lähtee innoissaan kapulalle ja tuo sen myös takaisin laukaten. Yllättävää kyllä nouto on Lurusta kaksin verroin hauskempaa, jos sen yhdistää esteeseen. Eli jos joskus löytäisimmekin itsemme treenaamasta voittajan liikkeitä, niin hyppynoudossa ei ole ongelmia. Myös nouto vinon PK-esteen yli oli kovin hauskaa neiti-Lurusen mielestä.

Hienoa todeta, että olemme Lurun kanssa kehityskelpoisia. Todettakoon, että erityisesti minun suhteen on ollut vähän epäilyksiä ;)