Tuleepa nyt parin viikon takaisia kuulumisia, mutta ei se mitään ;) Tässä vuosien saatossa (näin voi jo sanoa, kun kirjoituksia on kertynyt jo vuodesta 2006 eteenpäin!) olen nimittäin huomannut, että kannattaa kirjoittaa asioita blogiin. Täältä niitä on helppo tarkistaa jälkeenpäin kun oma muisti pettää ;)

Perjantai 13.3. oli meillä kovin kiireinen päivä, mutta mukavalla tavalla. Se oli hyvin koiratäyteinen päivä. Yksi mukavuus tässä tutkijan työssä onkin se, että tunteja voi kerätä alkuviikolla varastoon ja perjantain tehdä puolikkaana :) Työpuhelin kun kulkee koko ajan mukana, joten tavoitettavuudessa ei ole ongelmia, vaikka puuhaisikin koirien kanssa XD

Päivä alkoi Lurun hierojalla. Aluksi hieroja tunnusteli lihaksia ja katseli nivelten liikeratoja. Myös liikkeet katsottiin erikseen ulkona. Tämän jälkeen Luru pääsi vesitankkiin, johon laskettiin mahaan asti lämmintä vettä ja tankin pohjalla oleva juoksumatto laitettiin käyntiin. Homman juju oli lämpimän veden rentouttava vaikutus lihaksiin ja hitaasti liikkuvan juoksumaton myötä tuleva rauhallinen kävelyliike veden vastuksella. Tankin jälkeen Luru-neiti pääsi tasapainoilemaan tasapainolaudalla, jonka kanssa todettiin neidin syvät lihakset erittäin hyväkuntoisiksi. Sessio päätettiin perinteiseen hierontaan koiran maatessa kyljellään. Ei löytynyt mitään suurempaa vikaa, takareiden lihakset olivat vähän tiukat ja selkälihaksissa oli myös tiukkuutta, mutta ei mitään erityistä jumissa olevaa kohtaa. Hyvä näin, seuraavaksi kesäkuussa Leenalle :)

Välissä kävin pitämässä työpalaverin Kaarinassa ja sitten suuntasimme neitien kanssa Maijan&Charon&Rufuksen luokse tervehtimään uutta tulokasta. Pientä, suloista poikanyyttiä, jonka sain kunnian ottaa syliin heti ovelta ;) Myös Zia tervehti tulokasta hyppäämällä vauvan ja minun päälleni kiirehtiessään innokasta Charoa pakoon... Hyvin on poika tottunut koiriin, kun tämä yllätys ei aiheuttanut minkäänlaista itkureaktiota XD Aurinkoisen pellon laidalla oli mukava katsella koirien menoa ja käydä välillä kurkkaamassa vaunuihin, "kyllä, se nukkuu vieläkin" :) Tosin Luru-raukka joutui hierojan ohjeiden mukaisesti hiukka rajoittaman menoaan.

Päivä päättyi viimeisiin Kaisan treeneihin, joissa aiheena oli loppukoe. Lurusen kanssa harjoiteltiin tietenkin AVO-luokkaa. En tiedä johtuiko päivän tiiviistä ohjelmasta vai eikö meidän koejännitys ole kuitenkaan laantunut. Luru nimittäin jähmettyi taas kehässä :( Seuraaminen meni ok, mutta liikkeestä maahanmeno oli alkuun istumista. Otettiin liike kolmesti ennen kuin saatiin oikeaoppinen suoritus. Ilmeisesti tässä oli liikaa epäonnistumisia neidille ja luoksetulossa lähti hitaasti, pysähtyi kyllä hyvin, mutta loppuluoksetulo oli sikahidas. Koitettiin ottaa heti perään pelkkä suora luoksetulo ja tässä vaiheessa Luru jähmettyi alkusijoilleen jääden istumaan paikalleen :( Päätettiin sitten keskeyttää suoritus muutaman koiran ajaksi. Uudelleen kun mentiin kehään, aloitettiin luoksetulolla. Suora luoksetulo onnistuikin ihan hyvin lelupalkalla palkaten (muuten liikkeet tehtiin ilman palkkaa). Loppu menikin sitten jo ok, nouto oli hieno, kaukoissa tarvitsi kaksi käskyä ekaan nousuun, mutta loppu oli hieno ja estehypyssä ei ole koskaan ollutkaan ongelmia.

Täytyy myöntää, että tuo jähmettyminen tuli kyllä vähän yllätyksenä :( Treenit ovat sujuneet niin hyvin koko alkuvuoden, että luulin meidän jo edistyneen tässäkin asiassa. Toki edistystä on tapahtunutkin, entisen Lurun kanssa ei uudelleen kehään meno olisi onnistunut, nyt jähmettyminen saatiin purettua 10 minuutin tauolla. Saas nähdä miten käy Marttilan kokeessa 13.4. Viime viikon ja tämän viikon omat treenisessiot ovat kyllä sujuneet tosi hyvin ja olenkin päättänyt ottaa luoksetulossa ainoastaan suoria luoksetuloja ennen koetta. Jos nyt kerran koittaisi pysähtyykö se, jos ei pysähdy, niin mieluummin suora luoksetulo 6 pisteellä eikä jähmettymistä ;) Keskityn myös erityisesti palkkaamattomuuteen liikkeiden välillä (kehumista ei lasketa tässä palkaksi ;).