Luru ei syttynyt tokoon tänä kesänä, mutta paimennukseen kyllä ;) Oltiin perroporukalla kahteen otteeseen paimentamassa Hilskan Kaisan lampaita. Eka kerta harjoiteltiin pelkästään pyörössä. Tavoitteena oli saada koira ajamaan lampaita edellään ja seuraavana askeleena hakeutumaan tasapainopisteeseen vastakkaiselle puolelle lampaita kuin omistaja. Lurua kiinnosti lampaat valtavasti! Selvästi kuitenkin huomasi, että jo muutaman minuutin yhtäjaksoinen lampaiden ajo sai koiran henkisesti aivan uuvuksiin "huhhuh, olipas hommaa, syönpäs näitä papanoita välillä". Tasapainopistettä Luru ei pyörössä löytänyt, mutta kun tulimme ulos pyöröstä ja päästin neidin valjaista niin hän päätti tehdä oikeaoppisen kaarroksen vastakkaiselle puolelle pyöröä :) Kaisa tuumasikin, että vapautuessaan valjaista Luru ikään kuin vapautui käskyn alta toimimaan itsenäisesti, enemmän vietin mukaan.

Tokalla kerralla päästiin sitten jo isommalle laitumelle ja lammasmääräkin kasvoi pariin kymmeneen. Tietenkään meillä ei ollut kameroita mukana, kun kerrankin olisi kunnon kuvia saanut :( Tehtävänä oli kuljettaa lampaita ensiksi yhdessä koiran kanssa laitumen kulmasta kulmaan Z-muotoista kuviota laitumen keskellä sijaitsevien porttien välistä. Tämän sujuessa ruvettiin harjoittelemaan sitä, että omistaja kulkeekin lampaiden edellä ja avustaja tulee koiran kanssa perässä (koira liinassa). Tässä vaiheessa ruvettiin myös harjoittelemaan suuntakäskyjä. Tarkoitus oli kuljettaa lampaita 8 muotoista uraa porttien välistä. Omistajille ainakin tuli hiki juostessa ensiksi koiran kanssa lampaiden perässä ja sitten lampaiden edellä XD

Luru sai jälkimmäisen kerran jälkeen Kaisalta kiitosta "oikein pätevän näköisestä paimennuksesta" :) Hupiahan tämä meille on, en jaksa uskoa, että Lurun toimintakyky riittäisi ihan oikeaan lampaiden paimennukseen. On kuitenkin ollut hienoa huomata, että sille tekee tosi hyvää päästä tekemään itsenäisesti töitä "vaiston varassa". Ajattelin katsoa pääsisimmekö vielä kerran syksyllä paimentamaan, mutta paineita sen suhteen ei oteta :)