Turun vesiäisissä on sen verran monta agilitystä kiinnostunutta koirakkoa, että päätimme varata ihka oman treenivuoron ATT-Areenalle perjantai-iltaan. Vuoro on varattu tammi-maalikuuksi ja joka kuun viimeisenä perjantaina tokoillaan agin vastapainoksi. Agivuorossa pyörii kaksi ryhmää, tytöt ja pojat ;)

Ensimmäiselle treenikerralle tyttöryhmämme valitsi teemaksi irtoamisen. Tätä kun tulee aivan liian vähän harjoiteltua ohjatuissa treeneissä. Harjoitus toteutettiin putkella ja kolmella hyppyesteellä. Lurun ja Zian kanssa teimme harjoituksen niin, että ensiksi pelkkä putkeen irtoaminen ja siitä sitten yksi hyppyeste kerrallaan lisää aina kolmeen hyppyesteeseen asti. Kummankaan tytöt suorituksessa ei ollut valittamista :) Lurulla kesti hetken muistaa, että sinne putkeen kuuluu singota sisään, ei juosta sivusta lelulle. Kas, kun putkea on Lurun kanssa treenattu ehkä kahteen otteeseen joskus vuonna 2007... Taitaa tuo putki kumminkin olla useimmille vesiäisille luonnostaan mukava este, mikä lie siihen syynä? Zipallakin löytyi vauhtia ihan riittävästi. Pakkasesta johtuen pidimme hyppyesteiden rimat minimissä. Molempien kanssa tajusin vasta jälkeenpäin, että varsinaista irtoamista olisi kyllä voinut treenata tehokkaamminkin.. Nyt tein harjoituksen niin, että jätin koiran kolmannen hyppyesteen taakse ja siirryin itse keskimmäiselle, josta vasta kutsuin koiran mukaan. Oikeastaan irtoamista tuli siis vasta putken kohdalla. Sinne ne kumminkin sinkosi molemmat hienosti :) Lisäksi molempien kanssa harjoiteltiin kontakteja keinulla ja puomilla sekä uusina esteinä pussia ja rengasta. Pussin oivalsivat molemmat nopeasti ilman arastelua. Lisäksi kökköestettä keppejä... Mulla on edelleen asenneongelma keppeihin, en osaa niitä opettaa ja tämä heijastuu yllätysyllätys myös koiriin... No, jospa sitä sitkeästi treenaamalla pääsisi pikkuhiljaa eteenpäin!

Erikoiskiitos loistavasta treeniseurasta kuuluu Sailalle&Lillille ja Birgitalle&Farille. Meillä oli NIIN mukavaa ja odotellaan ensi viikkoa jo ihan intona!