Niin, mun ei siis pitänyt eilen treenata laisinkaan, olin töistä lähtiessäni vakaasti sitä mieltä, että hyvä kun joku lenkki jaksetaan raahautua... Toisin kävi, tällä kertaa koirat onnistuivat motivoimaan omistajansa treeniin ;)

Lenkin aluksi siis seuraamistreeniä parkkiksella. Häiriönä toimivat kotiinpalaavat asukkaat. Ihan sikasikamakeeta seuraamista varsinkin Zipalla! Tällä kertaa noin viiden askeleen suora, käännös vasemmalle, uusi suora ja käännös vasemmalle. Palkkanamit oikeassa kädessä, josta nopsaan suuhun heti hyvä käännöksen jälkeen. Kaarevalla uralla tehty treeni on tuottanut tulosta :) Kun aloitin käännösten opettelun suoraan 90 asteen kulmalla tuppasi Zipanen jäämään käännöksessä epävarmana jälkeen. Kaareville urilla saatiin rohkeutta seurata mun liikettä ja palkkaaminen heti kulman jälkeen antoi loppusilauksen käännökselle. Enkä kehunut yhtään sanallisesti suorituksen aikana, hyvä minä! Lurulle on myös ympyrätreeni tehnyt hyvää eikä edistämistäkään esiintynyt tällä kertaa. Lisäksi Zipalle muutama luoksetulo, vauhti hyvä, perusasentoon päätyminen edelleen ongelma... Luru teki tolpan kiertoon yhdistettynä vauhdista seisomista. Toisin sanoen, lähetys kiertämään tolppaa, takaisintulomatkalla pysäytys seisomaan. Ihan tosi hieno ja pysähtyi pelkällä käsimerkillä :)

Lenkin loppupuolella kurvattiin jälleen kaupan parkkikselle tekemään palkkatreeniä. Tavoitteena saada koirat kiskomaan palkalle, vaikka minä pidän pannasta kiinni. Toteutus: härnäystä hanskalla, pannasta kiinni ja hanskan viskaaminen kauemmas, koiran innostaminen ja päästö palkalle vasta, kun nojaa kunnolla pantaansa vasten. Toimi hienosti molemmilla :) Zipanen oikein nousi takajaloilleen kiskoessaan hanskalle. En vieläkään ole täysin vakuuttunut hihnan ja pannan käytöstä esim. agitreeneissä, mutta tuntuu silti ihan fiksulta opettaa tytöille vähän "rämäpäisyyttä", aina ei tarvitse olla niin korrekti ;) Ja kun meillä ei käytännössä juuri kuljeta hihnassa, ei tarvitse pelätä hihnassa vetämistä XD