Eilen treenailtiin taas muutamaan otteeseen :) Niin ja ennen siitä kertomista piti vielä vuodattaa ärsyyntymistä! Tähän asti olemme tyttöjen kanssa asuneet Parkanossa kaupungin talossa. Kyllä, ymmärsitte oikein, meillä eletään kahden asunnon loukussa :/ Talo on ollut todella rauhallinen tähän asti, lapsiperheitä naapurissa jne. Nyt näyttää alempaan asuntoon muuttaneen bileporukka *ärsyttää*. Tämä ilmenee tupakanhajuna rapussa (ja sieltä siirtyy tietenkin myös minun asuntooni), lievänä äänihaittana iltaisin (onneksi äänieristys on kohtuullinen), mutta mikä pistää vihaksi eniten, rikottuina pulloina heti ulko-ovemme edessä *kiehuu raivosta*... Luojan kiitos olemme muuttamassa kuun lopussa samaan työpaikkaan tulleen kaverini kanssa rivitaloon huomattavasti rauhallisemmalla alueella. Onni onnettomuudessa siis, tai sanoisiko vain hyvä ajoitus!

Treenit ennen lenkkiä:
Zipa jatkoi perusasennosta maahanmenon treenejä. Muutama taas käsiavulla ja perään useampi pelkällä käskyllä, hienoa :) Kapulan kanssa harjoiteltiin tällä kertaa pelkkää pitoa, eli nosto lattialta ja tavoitteena tasainen pito, vaikka tartun kapulaan ja irti vasta kiitos-käskyllä. Tässä vaiheessa pystyn vasta hipaisemaan kapulaa, mutta ihanaa on se, että Zian ote kapulasta on alusta asti ollut tasainen ja hyvä. Lopuksi Zia harjoitteli vielä sivultani maahanmenoa niin, että kävelen paikoillani. Tämä alustaa liikkeestä maahanmenoa, Zipanen kun on treenannut maahanmenoa lähinnä edestäni. Luru sai myös oman satsinsa maahanmenoleikkiä.

Treenit lenkillä:
Pysähdyimme lenkin varrella S-marketin pihalle treenaamaan. Sopivasti siis pientä häiriötä kaupassa kävijöistä. Zipanen treenaili vähän seuraamista, luoksetuloa, kaukoja ja eteenmenoa. Lurulla ohjelmassa oli seuraaminen, luoksetulon pysäytys, kaukot ja eteenmeno. Seuraamisessa harjoiteltiin molempien kanssa suoraa ja oikealle kaartamista. Lurulla ilmenee taas hiukan edistämistä, pitäisi oikeasti ottaa naksu kauniisti käteen ja harjoitella oikeaa paikkaa. Muuten hyvä. Zian kanssa saan kiinnittää huomiota kehumisen vähentämiseen. Tästä sain silloin Lentsun kurssillakin palautetta, koiraa ei tarvitse kehuea koko ajan ;) Luoksetulossa Zipalla alkaa olla jo hienosti vauhtia. Mutta kertokaa fiksummat mulle, miten saan vauhdikkaalta koiralta suoran sivulletulon niin, että se ei kierrä lenkkiä mun takana?? Lurulla yksi luoksetulon pysäytys, joka oli hieno! Käytin tosin sekä käsi- että suullista käskyä. En osaa vieläkään päättää kumpi on parempi, tähän asti käytössä on ollut pelkkä suullinen. Kaukot oli Lurulla hieno, muutama kerta 15 metristä ja palkka ekasta noususta (eli edelleen maahan-istu sarjaa tahkotaan). Zipanen on aloitellut kaukojen treenauksen lähietäisyydeltä, palkka aina ekasta noususta. Eteenmeno molemmilla lapaselle, hienosti vauhtia. Yleisesti täytyy vielä todeta, että molemmat teki tosi hienolla vireella :) Kaupan liikenne ei haitannut yhtään, eikä Ziaa päällänsä oleva takki. Palkaksi riittää pelkkä lapanen, sain sitten jatkaa lenkkiä märillä tumpuilla ;)

Treenit ennen iltaruokaa:
Iltaruuan kanssa ollaan nyt muutamana päivänä treenattu paikallaoloa (siis myös eilen). Molemmat maahan, kupit maahan ja sitten odotetaan. Toissapäivänä aikana oli 15 sekunttia, eilen minuutti. Hienoa tarkkaavaista paikallaoloa, kun kuppi odottaa :) Molemmilla vapautus suoraan maasta, mutta niin että palaan kuitenkin sivulle.