Zipulinpa hyvinkin, pihamme lapset nauravat mahat kippurassa, kun kutsun Ziaa Zipuliksi ;)

Zipuli harrasti jälleen eilen agilityä (Maiju, ei siis liitänyt tai harrastanut agiliitoa eikä edes aksannut XD). Jatkokurssin ensimmäinen kerta ja ihan riittävästi pakkasta! Meidän palkkiobroilerpullat pääsivät jäätymään autossa ja mun näpit olivat treenien jälkeen vähintäänkin yhtä jäässä. Aiheena oli niisto, jota tehtiin kahdella radan pätkällä. Ensimmäinen pätkä koostui hyppyesteestä, suora mutkaputkelle, putken jälkeen takaakierto ja niisto hyppyesteellä, suora putki, suoraan hyppyesteelle ja vikana A-este. Niistolla haetaan tiukkaa kiertoa siivekkeen ympäri, koira lähetetään kiertämään taakse ohjaajan jäädessä siivekkeen kohdalle. Koiran lähtiessä kiertoon ohjaaja laitaa toisen kätensä jo valmiiksi riman yli ja "niistää" koiran tiukasti siivekettä hipoen riman yli ja matka jatkuu seuraavalle esteelle. Ensiksi harjoiteltiin pelkkä niisto yhdellä esteellä ja sitten radan osana. Zialla meni varsin hyvin :) Vauhti kylläkin hidastui niistossa, mutta kiihtyi siitä matkan jatkuessa. Erityiskiitosta saimme kontaktista, joka on kuulema loistava, varsinkin huomioiden, että treenikertoja on takana kuusi ;) Tähän korjasin, että onhan meillä tosiaan useampi treenikerta takana ja itsekseenkin ollaan harjoilteltu. Tajusin samalla, että meillä on aina näissä Kelpokoiran treeneissä A-este pentuversiona, eli loivempana kuin oikealla radalla. Tämä vaikuttaa varmasti siihen, miksi Zian on vaikeampi tehdä kontaktit ATT-Areenan täysimittaisella A-esteellä. Täytyypi pohtia miten on paras edetä täysimittaiselle esteelle, nythän on havaittavissa selkeää epäröintiä tulla jyrkempi liuska alas.

Seuraava pätkä oli A-este, hyppyeste, valssilla kepeille ohjaus vasemmalta puolelta (kepeissä verkot), niisto hyppyesteellä ja putkeen lähetys. Tällä kertaa ei ollut ongelmia kepeille irtoamisessa vaan putkelle irtoamisessa. Radan pätkä sujui muutoin ihan ok, mutta viimeinen putkelle irtoaminen oli ongelma. Tähän vaikutti varmasti se, että Zian vauhti hidastui putkea edeltävässä niistossa hyppyesteen yli. Jos Zia ei irtoa putkeen, se alkaa helposti väistää minua putken suulla ja palaa takaisin, kun minun vauhtini hidastuu/pysähtyy. Putkelle irtoamista täytyy siis tosissaan harjoitella. Mun vauhti ei pääsisi hidastumaan, jos voisin jo kauempaa lähettää Zian putkeen ja liikkua vastaanottamaan sitä toiselle puolelle.

Muutoin treenit sujuivat tosi kivasti. Palkkanamien jäätyminen ei haitannut, koska lelupalkka kelpasi koko ajan. Tajusin yhden olennaisen asian koskien Zian jumitusongelmia. Zia ei tosissaan kestä kovikaan hyvin sitä, että minä juoksen edelle. Jos minä pääsen edelle, sen vauhti hidastuu, yrittääkö sitten rauhoitella minua vai mikä on kyseessä? Zia myös kaipaa kovasti sanallista kehua ja rohkaisua erityisesti vaikeammissa ohjauskuvioissa hyppyesteillä. Tälläkin kertaa meno parani huomattavasti, kun minä sovitin vauhtini koiran vauhtiin ja muistin kehua :)