Ekat omat ATT-tokot takana. Kaksi tuntia seuraamisen eri osa-alueiden (perusasento, suoraan seuraaminen, käännökset) hiontaa, osa ajasta muita neuvoen, osa omia koiria treenaten :) Sen ajan kun neuvon muita, Zia ja Luru odottavat omalla pedillä kentän nurkassa, josta pääsevät sitten yksi kerrallaan itsekin kentälle. Jostain kumman syystä molemmat tytöt ovat aivan itsekseen oppineet odottamaan ilman hihnoja treenivuoroaan. Kerran  viime syksyllä Zia-neiti-omatoiminen lähti vaeltelemaan pediltä viereiselle kentälle, mutta tuli kyllä kutsusta takaisin XD

Aloitettiin harjoittelu aivan perusteista, eli perusasentoon tulemisen motivoinnista. Tavoitteena siis nopea ja näyttävä oikeaan kohtaan sijoittuva perusasento. Toteutuksena käsky-palkka-käsky-palkka ketju, eli pyydetään koiraa uudelleen ja uudelleen perusasentoon, jos suoritus on hyvä = palkka, jos huono = ei palkkaa, vaan käskyn uusiminen. Zia on kyllä oppinut hienon perusasennon, voisi sanoa, että melkein 100 %sesti tyttö hakee oikan paikan. Luru nyt on ihan oma tapauksensa tässä asiassa, mutta ottaen huomioon, että käynnissä on projekti "edestä kiepauttaen sivulle"-opettelu, niin emme takerru yksityiskohtiin ;)

Seuraavana harjoituksena oli seuraamisen itsenäinen tarjoaminen (Lentsun kurssin peruja). Koira perusasentoon, liikkeelle käskyllä, palkka ja odotetaan, että koira tarjoaa itsenäisesti seuraamisen jatkamista ilman käskyä. Varsinkin Zianen on tässä aika haka, koska olen tietoisesti harjoitellut sen kanssa vähillä käskyillä. Luru tarjoaa kanssa, mutta sen paikka on paljon huonompi kuin Zipalla. Tässä harjoituksessa on kuitenkin ajatus keskittyä lähinnä koiran aktiiviseen tarjoamiseen, eli huonosta paikasta ei niin rokoteta.

Viimeisenä harjoituksena oli käännösten valmistelu kaarevalla uralla. Tämä harjoitus tekee varsinkin Lurulle hyvää, koska se ei vaan ole niin letkeä kääntymään kuin Zia. Harjoittelen edelleen ihan liikaa vasemmalle kaarrosta, mikä ihme siinä oikeassa on, että sitä ei tule tehtyä?? Kokeilin Zian kanssa myös kokeenonmaisia käännöksiä, vasen on jo ihan hieno, oikea kaipaa vielä paljon harjoitusta... ja täyskäännös on kokonaan harjoittelematta... ja temponvaihdos... ja pysähdykset... joo, ei lopu tekeminen kesken ;)

Yleisesti koko treeneistä, oli tosi kiva pitkästä aikaa hinkata tokoa muutenkin kuin lenkin varrella ;) Molemmat tytöt tekivät ihan kivalla innolla ja varsinkin Zia oli iloinen yllätys siinä mielessä, että koko kaksituntisen treenin ajan se lähti joka kerta innoissaan omalta pediltä treenamaan mun kanssa :) Myös leikkiminen sujui ihan ok, vaikka kunnon taisteluleikkiä sen kanssa ei niin helposti saakaan aikaiseksi.