Viime perjantaina oli viimeinen omatoimiagi tältä erää. Katsotaan, josko saadaan lisävuoroja aikaiseksi :) Virallinen arpoja/valvoja arpoi harjoiteltavaksi radaksi sen radan, jota harjoittelimme Zian ohjatuissa treeneissä viikko sitten. Eli tämän:

Harjoiteltiin sitä suurinpiirtein samalla tyylillä kuin ohjatuissa treeneissä, eli ensiksi sylikäännöksen hinkkausta, sitten pimeää putkikulmaa ja lopuksi koko rataa. Ihan mukavat treenit ja ihan mukava mieli jäi päällisin puolin :) En kuitenkaan voi kieltää sitä, että aina silloin tällöin mietiskelen tuleeko Zian kanssa agista sittenkään mitään? Tai sen puoleen mistään muustakaan harrastuksesta noin koe/kisatasolle asti? Poikkeuksena mejä, jossa pikkuinen saa tehdä hyvin omatoimisesti töitä minun häiritsemättä. Olen kokenut Zian motivoimisen kohtalaisen vaikeaksi, tästä olen ehkä joskus aiemminkin kirjoittanut. Ziallahan ei ole mikään kovin vahva taistelutahto ja erityisesti häiriörikkaissa tilanteissa se heikkenee entisestään. Ahne tuo ei ole koskaan ollut, paitsi jos häntä pitää jonkin aikaa "nälässä" ennen treenejä. Ziahan on todella nopea koira saadessaan liikkua itsenäisesti. Tätä vauhtia ei ole kuitenkaan tähän päivään mennessä nähty agiradalla. Mietiskelen myös sitä, että voin tehdä Lurun kanssa samaa rataa kuin Zian kanssa, vaikka Zian kanssa on kuitenkin treenattu agia syksystä lähtien pari kertaa viikossa. Eikö sen kaiken treenin pitäisi näkyä jossain? No joo, näkyyhän se toki jossain, mutta kyllä Lurua on ollut huomattavan paljon helpompi motivoida (tähänkin) lajiin. Kuinka kauan agia pitää harrastaa, että koira siihen "syttyy"? Vai voiko käydä niin, että koira ei syty koskaan?

Katsokaa itse ja kommentoikaa. Laitan alle muutaman videon Ziasta ja yhden Lurusta. Molempien radat on kuvattu 1,5h treenien loppupuolella ja varsinkin Ziassa näkyy selkeitä väsymisen merkkejä. Sylkkärivideot ovat sen sijaan ihan treenien alusta. Luru ei IKINÄ lähtisi kesken treenien mun luota kuvaajaa moikkaamaan... Mutta tämä kertookin hyvin Zian luonteesta, hän taitaa olla sitä mieltä, että hän ei mikään työkoira ole ;) Hänen tärkein tehtävänsä on nimittäin olla suloinen ja söpö ihmisten pusuttaja ;) Lurun kanssa jäin aivan turhaan hinkkaamaan kontaktia, sitähän ei ole sille opetettu XD Päätinkin, että Lurun kanssa puomi juostaan tästä eespäin vain läpi. Sen kanssa kun ei ole koskaan tarkoitus kisaamaan lähteä.

Zian alkurata
Zian sylkkäri
Zian rata
Lurun rata