Viikonloppu voi näköjään sujua Parkanossakin oikein kivasti :) Mua kyllä harmitti ihan sikana, kun ei päästy tokavikaan omatoimiagiin perjantaina... Harmistusta yritettiin sitten kuitata omilla tokotreeneillä. Viikonlopun aikana harjoiteltiin seuraavia:

Seuraamisen kesto:
Erityisesti Zialla on tässä vielä paljon tekemistä. Kahteen otteeseen siis harjoiteltiin pelkkää kestoa suoralla pätkällä. Zia tulee helposti epävarmaksi noin viiden askeleen jälkeen, jos palkkaa ei kuulu. Vireen ollessa kohdillaan ei kesto ole niin suuri ongelma, nyt siis haetaan sitä sopivaa virettä ja koitetaan yhdistää sitä seuraamiseen. Koen, että Zia noin periaateessa osaa liikkeen, palkkaamattomuutta ei vaan ole (yllätys!) harjoiteltu tarpeeksi. Lurusella taas on seuraamisessa kehittynyt melko vakava edistämisongelma, hää tohottaa vaan menemään jolloin tarkkuus kärsii automaattisesti. Lurun kanssa siis oikeasta paikasta palkkaamista suoralla.

Merkki:
Molempien kanssa merkin harjoittelua ulkona. Vitsit, että Luru on nopea tajuamaan! Merkkiä ei ole kovin montaa kertaa harjoiteltu ja Lurua pystyy nyt jo lähettämään noin 10 metristä merkin taakse. Tottakai teen tämän niin, että alussa muutama toisto lähellä ja sitten pikkuhiljaa kaueammas. Kaukana ollaan siis siitä, että merkki sujuisi automaattisesti kerralla pitkältä matkalta. Mutta edistys tähän asti on ollut ripeää. Zianen, voi Zianen... Tekee ihan hienoja toistoja lähietäisyydeltä, mutta muuttuu epävarmaksi heti, kun matkaa yrittää kasvattaa. Pikkuhiljaa siis edetään. Zia korjaa kuitenkin sijainnin hienosti, eli jos jää sivuun merkistä ja en palkkaa, hakee oikean kohdan :)

Luoksetulo:
Lurulla yksi pysäytys ja yksi suora, molemmat hienoja :) Pysäytystä olen harjoitellut aika paljon niin, että lenkillä koirien lähtiessä itsestään juoksemaan mun luokse pysäytän ne käsimerkillä. Hupaisaa on, että Zia on yhdistänyt tämän käsimerkin maahanmenoon, Luru siis pysähtyy seisomaan, Zia heittäytyy hienosti maahan :) Zialla muutama suora luoksetulo, repimispalkka jalkojen välistä. Ziahan ei aluksi uskaltanut juosta mun jalkojen välistä kiinni palkkaan, mutta nyt onnistuu.

Seuraamisen käännökset:
Molempien kanssa myös käännösten harjoittelua, erityisesti oikealle ja täyskäännöstä. Aika ok.

Liikkeestä seisominen ja maahanmeno:
Näitä harjoiteltiin kahteen otteeseen. Ensiksi ulkona niin, että molemmat kulkevat vierelläni (ei varsinaista seuraamista) ja vaihdellen liikkeestä seisomaan ja liikkeestä maahan. Lurulle nämä nyt on tuttuja, ajkatuksena oli saada Zianen vähän mallioppimaan ja tehdä hommasta kiva leikki. Zian kanssa sitten vielä erikseen sisällä liikkeestä maahanmenoja. Aluksi niin, että namikädellä osoitus maahan. Siitä pikkuhiljaa namikäden hivutusta ylöspäin, tämän yhden session aikana päästiin siihen, että namikäsi on suunnilleen polven kohdalla. Palkka aina eteenpäin heittämällä.

Perusasento:
Luru harjoitteli lisäksi nopeaa perusasentoa, eli aina pari askelta eteenpäin ja pysähdys. Naksautus ja palkka, kun peppu osuu maahan. Vähän jo nopeutui, mutta on se kyllä ihme asettelua tuo Lurun istuutuminen! Ihan kuin se istuisi ensiksi toiselle kankulle ja sitten vasta toiselle...

Näin hauskaa meillä oli:

Lapanen on aivan hyvä palkka:

Täällä me asutaan Parkanossa:

Takana olevassa saunassa me luvataan saunottaa kaikki, ketkä tulevat tänne asti meitä moikkaamaan :)