Mulle on muodostunut erittäin hyvä tapa treenata pikkupätkä aina ennen lenkille lähtöä Parkanossa. Tästä hyvästä meillä treenataan 2-3 kertaa viikossa enemmän tai vähemmän järkevästi tokoa. Perttelissä tulee sitten treenailtua silloin tällöin. Nyt näyttää kyllä uhkaavasti siltä, että Parkano-treenit saattavat jäädä hetkeksi tauolle, kun kotiparkkis on sulana (asvaltti on inhaa) mutta kotinurmikko ei vielä ole. Vähintäänkin treenit painottuvat johonkin, jossa koirien ei tarvitse spurttailla märällä asvaltilla! No joo, tällä viikolla harjoiteltiin kahteen otteeseen.

Molemmat tytöt treenailivat kahdesti ruutua. Ensimmäisellä kerralla otettiin molemmille ensiksi pari vauhtiruutua, eli juoksu ruudun läpi takana odottavalle palkalle. Sitten kosketusalustan kanssa molemmille etäisyyden kasvatus aina koemittaan asti. Me vaan tarvittais tähän avustaja, koska molempien tyttöjen kosketus on sellainen, että alusta lentää pitkälle XD Jännä oli huomata, että Zia omaksui paljon nopeammin suoran juoksemisen palkalle, Luru lähti herkästi kaartamaan sivuille ja jäi jopa haistelemaan ruutumerkkejä. Lurun taas on helpompi kasvattaa etäisyyttä ruutuun, Zialle iskee herkästi itseluottamuksen puute. Ziankin kanssa sain silti etäisyyden kasvatettua koemittaan saakka ilman, että vauhti olisi sanottavasti tippunut. Toisella kerralla otettiin sitten pelkkiä vauhtiruutuja.

Molemmat treenailivat myös luoksetuloa. Zialla on liike edennyt niin, että kyykistyn vasta Zian juostua puolet matkasta, vauhtia riittää :) Lurulla otettiin myös muutamia suoria luoksetuloja seisomisesta. Lisäksi yksi kokeenomainen, tuli ihan mukavasti luokse asti.

Molemmat kiersivät autoa kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla keskityttiin myös vasemmalle kiertämiseen, erityisesti Lurulle vaikea. Zia on hidas lähtemään kiertämään, mutta takaisin hän juoksee vauhdilla. Toisella kerralla Lurun kanssa otettiin muutama kiertämisestä seisomaan jääminen, pallopalkka taakse. Oli hienoja!

Lisäksi otin molempien kanssa metallinoutoa. Luru harjoitteli vauhtia. Palkkaus namilla jalkojen välistä. Kaksi heittoa, joista jälkimmäisen palautus jo oikein hieno. Lisäksi Luru harjoitteli metallin pitoa. Nosto maasta, siirtyminen perusasentoon, jossa ote muuttui heti hölläksi, aukoo suuta jne. Käskytin siitä suoraan peruuttamaan ja ote tiukkeni naps :) Luovutus sivulta, kun ote hieno. Sitten Zia. Jotenkin unohdin, ettei Zian kanssa ole metallia kauheasti treenailtu. Aloitin ajatuksissani suorilla nostoilla maasta, hienostihan tuo nosti :) Sitten muutama palautus sivulle, jäi herkästi liian eteen. Tästä kun pyysin korjaamaan taaemmas, tipautti herkästi metallin ja arasteli kalahdusta asvaltiin, voi toista! Ei muuta kuin muutama nosto + palkka ja uusi yritys. Tälläkin kertaa tipautti, mutta nosti kapulan heti uudelleen ja palautti lopuksi ihan hienosti.