Huhuijaa, meinaa käydä ohraisesti ja jäädä taas blogimerkinnät tekemättä! Tehdään siis pikakooste parista viimeisestä viikosta ennen leiritapahtumien kertomista (josko siihen mennessä olisi jo vähän leirikuviakin käytössä).

Sunnuntaita 16.5. vietettiin aurinkoisissa tunnelmissa Hilskan Kaisan tokokentän laidalla. Lämpöä piisasi vähintäänkin riittämiin! Päivälle oli valikoitunut neljä liikekokonaisuutta, joiden opetusta Kaisa kävi läpi: jäävät liikkeet, nouto, luoksetulo ja seuraaminen.  Kaisa kävi jokaisen kokonaisuuden opettamisen ensiksi läpi teoriassa ja sitten käytännössä koirakoiden avulla. Itse olin tällä kertaa mukana vain kuunteluoppilaana, koska tiesin joutuvani lähtemään kesken koulutuksen 50-vuotisjuhliin. Ehdin olla paikalla jäävien liikkeiden rastin ja noudon teorian. Opetus oli kyllä mitä loistavinta ja moni asia jäi jälleen mieleen "kyllä sen seuraavan koiran kanssa sitten" hengessä. Toki koitan soveltaa näitä oppeja myös omiin (jo pilattuihin ;) koiriin, mutta eihän se sama ole.

Agitreenejä olemme viime aikoina oikein urakalla skipanneet. Jotenkin mulla on ollut pienoista motivaation puutetta kaiken muun kiireen keskellä. Ei sen puoleen, kelitkin olivat kyllä viime viikolla niin kuumat, ettei kentällä olisi paljon pystynyt tekemäänkään!

Tokoa on treenattu sitten senkin edestä :) Työn alla on uusi, suunnitelmallisempi treenimetodi, joka sisältää myös sopivasti sosiaalista painetta. Suunnitelma muokkaantuu vielä hiukan ennen varsinaista käyttöönottoa. In the meantime ollaan molempien tyttöjen kanssa treenattu mm.

- Ruutua, ruutua, ruutua (pystyy jo lähettämään täydeltäkin matkalta alustalle, seisominen on kuitenkin hakusessa eikä ruutu selvästikään toimi vielä vieraissa paikoissa)
- Tunnaria (molemmat etsivät sujuvasti ruohikkoon piilotetun oman, nyt vieraat mukaan kehiin, palautus hieno)
- Seuraamista (pääpaino on ollut käännöksissä, Zialla kestossa ja Lurulla oikeassa seuraamiskohdassa)
- Luoksetuloa (Lurulla aloitettu VOI-luoksetulo puunkierron avulla, Zia osaa jo tehdä kokeenomaisen ALO-luoksetulon, mutta vauhtia pitää vaalia)
- Kaukoja (molemmat ovat jumpanneet vaihtoja)
- Noutoa (Luru kiertää puuta kapulan kanssa, Zialla nosto ja palautus hieno, nyt huomiota vauhtiin)
- Estehyppyä (Luru noutona, Zia ALO-liikkeenä, Zialla täytyy vielä hioa käskyä)
- Peruutusta (molemmat peruuttavat edessäni sujuvasti useamman metrin, Zialla tosin epävarma)
- Oikealle sivulle tuloa ja siitä minun ympäri peruutusta (Zia ei tee laisinkaan, Lurulla alkaa jo sujua)
- Paikalla makuuta (molemmat erityisesti sivulta maahanmenoa, Zialla sujuu, Lurulla treenataan viivettä)

Niin ja sitten pikkuinen Zia-mahdollinen-tuleva-mamma <3 Tällä hetkellä ensimmäisestä astutuksesta on kolme viikkoa ja neljä päivää. Zia on ollut hirmuisen pirteä ja jaksavainen suurimman osan aikaa. Viime viikonloppuna alkoi ensimmäistä kertaa minusta näkyä selvää hidastumista vauhdissa. Nyt alkuviikon on Zia ollut hyvinkin rauhallinen ja hitaasti etenevä lenkeillä. Sanotaanko, että yleinen vauhti on tippunut noin puoleen aikaisemmasta. Jätänkin luultavasti vauhtia vaativat tokoliikkeet suosiolla nyt tauolle ja keskityn tarkkuutta vaativiin liikkeisiin. Ensimmäistä kertaa olen myös (muka) löytävinäni pientä mahakumpua :)