Heti Lurun treenien perään kurvasimme Zian agitreeneihin. Varsinainen aktiivi-ilta siis! Tämä olikin viimeinen kerta, kun osallistumme Elinan opetukseen ennen pentuja (oletettavia pentuja). Työn alla oli seuraavanlainen rata:

Melkoiselta kieputukselta tuntui pitkän tauon jälkeen! Suuri osa ohjauskuvioista oli jo unohtunut mielestä, ainoastaan valssi ja takaakierto olivat muistissa ja jostain ihme syystä en meinannut valssiakaan käytännössä pystyä tekemään. Hohhoijaa sanon minä! Noo, pätkissä tehtiin jälleen. Zialla sujui alun 1-3 oikeinkin hienosti, mutta 3-putkelta lähti takaakierron sijaan kohti kentän laidalla odottavia ihmisiä. En tiedä mistä tämä oikeastaan juontaa, yksi syy voi tietty olla ahkera apupalkkaajan käyttö omissa treeneissä? Onko muodostunut pikkuiselle käsitys, että muiden luokse kannattaa juosta? Uudestaan sitten vaan ja pätkä 1-6 sujui muistaakseni ihan ok. Siitä eteenpäin olikin sitten yhtä takkuamista. En vain saanut valssia tehtyä väliin 6-7, kai sen oli ajatus olla jotenkin ennakoiva. Valssia olisi siis pitänyt alkaa tekemään koiran ollessa esteen 6 kohdilla. Ei onnistu niin ei ;) Poispäinkäännös oli mulla ihan hakusessa, tosin muistan, että sillä kerralla kun tätä treenattiin, ei se silloinkaan ihan mulle ja Zialle auennut. Kepit verkkojen kanssa ohitettiin sujuvasti, kun keppien päässä odotti maassa kippo. Palkkaa siellä ei luonnollisesti ollut, mutta pitihän se tarkistaa. Muutaman toiston jälkeen kepit kuitenkin luonnistuivat. Muistaakseni loppuun tehtiin semisujuva pätkä 5-12 ja siihen sitten lopetettiinkin, kun Zialla rupesi paukut loppumaan. Nii'in, toiset koirat jaksaa monta tuntia putkeen, toiset vartin ;)

Lievästä pessimistisestä sävystä huolimatta oli ihan hauskat treenit! Taukoon nähden Zian meno oli alussa ihan sujuvaa ja jos mun ohjaus olisi sujuvampaa, olisi Zipulinkin into varmasti kantanut pidemmälle. Se nyt vaan on koira, jolla vire laskee pienestäkin epävarmuudesta. On ehkä järkevämpää myöntää se, kun itkeä raivoisan draivin perään. Voihan sitä koittaa myös ajatella, että ehkä maha jo painaa... Kuitenkin,  jos ihan rehellinen olen, onhan näitä "hiipumisia" ollut kautta meidän agiharrastuksen, joten tokkopa ne täysin neidin tilasta johtuvat ;)