Koska blogiin näyttää muodostuvan vahvaksi perinteeksi myös kansan valistaminen botaniikan muodossa, täältä pesee ;) Juhannusta 2010 vietettiin työsuhde-etuna metsäyhtiön mökillä Hyvinkään ja Nurmijärven rajalla. Kyseisellä mökillä on viihdytty useampi kerta aikaisemminkin, niistä juttua mm. täällä, täällä ja täällä. Jäljestäjät, tämä on siis se mökki, jossa voisi järjestää vesikoirien jälkiviikonlopun :) Ihan ensimmäiseksi oli edessä hieman ikävämpi tehtävä, nimittäin luovuttaa Zipanen Kaisin hellään huomaan pentuja odottelemaan. Lähtiessään Zipa näytti tältä (viikko 8):

Nyt sitten vain odotellaan mitä lähipäivät tuovat tulleessaan (tai oikeastaan, kuinka monta!). Juhannuksen sää vaihteli laidasta laitaan, torstaina oli aurinkoista, aattona satoi ja lauantaina saatiin taas nauttia lämmöstä. Hiukan vaihtelevissa tunnelmissa siis:

Ihan tällaisin fiiliksin emme sentäs juhannusta viettäneet, vieraskirjan satoa vuodelta -84 ;) Lavuaarista löytyi kuitenkin yksi tällainen ja siitä seurannutta fiilistä piti poistaa mansikkakakulla:

Sitten sitä botaniseerausta, eli lähtekäämme Lurun seurassa METSÄÄN:

Ekaksi hyvin yleinen koivulla kasvava kääpä, taulakääpä (Fomes fomentarius)

Vanamo (Linnaea borealis) ilmentää hyvin MT-tyypin (mustikkatyypin) tuoretta kangasta

Suotutkijan lempparisammalet ovat Sphagnumeita, kuvassa vaalearahkasammal (Sphagnum centrale)

Helpoiten tunnistettava saniainen riippuvien viiksien ansiosta, viiksivallu eli korpi-imarre (Phegopteris connectilis)

Suokasvillisuuteen kuuluu myös kurjenjalka (Potentilla palustris), löytyy myös ojista ja rannoilta

Kukkiva vehka (Calla palustris) on hieno!

Mökki on Löytölammen rannalla ja lammen toinen pää on hienoa suoniittyä. Alimpana yksi versio juhannuskimpusta, 7 lajia ei taida löytyä, onneksi ei enää tarvitsekaan :)

Muutamalta kuvalta teidät säästin, vaikka ei uskoisi ;) Ne löytyvät täältä.