Viikko sitten kaikui Perttelin metsissä muutama kirosana. Meillä oli ilo odottaa Partasta emäntineen sekä Päiviä ja Pandaa&Neriä jäljestämään ja kahvittelemaan. Ajattelin sitten "äkkiäkös minä neljä jälkeä vetäisen, jotta jää enemmän aikaa kahvitteluunjuoruamiseenkahvitteluun".  Yleensä tykkäänkin jälkien vetämisestä ihan kohtuullisen paljon. Tällä kertaa sattui kuitenkin niin, että vettä tuli jokseenkin kaatamalla, metsä oli täynnä hyttysiä ja jälkimerkitkin uhkasivat loppua (ja loppuivatkin kolmannella jäljellä, neljäs jäi tekemättä). Ensimmäinen jälki valmistui minimimäärällä kirosanoja, siinä ei siis sattunut mitään kummempia vastoinkäymisiä. Toista jälkeä vedin itselleni vieraampaan metsäplänttiin, kartta toki oli mukana mutta ei kompassia... Tämä johtikin siihen, että yhdessä vaiheessa nostaessasi katseeni maasta totesin "Kuka hitto tänne samaan metsään on jäljen ehtinyt tehdä?!". No ei ollut kukaan, ihan omaa jälkeäni olin risteämässä XD Enkä manannut yhtään, en. Päivin sanoin "kun tää koiraharrastus on niin KIVAA". No joo, kolmannella jäljellä loppui merkit kesken, mutta onneksi jälki kulki pellon muodon mukaisesti, joten merkit eivät olleet niin olennaisia kuin yleensä.

Jälkinaiset saapuivat aikanaan koirat mukanaan ja päätimme painua heti metsään, koska sade oli sillä hetkellä hiukan laantunut. Ehkä sen hetken olikin vähän kuivempaa, mutta jäljille päästyä satoi ihan entiseen malliin. Satoi muuten ihan viimeisen jäljen loppuun asti ja sitten lakkasi, mikä ajoitus! Jäljille pääsivät järjestyksessä Neri, Zia ja Sakke. Kaikilla koirilla jäljestys hiukan takkusi, en tiedä syyttäisikö sitten keliä vai huonoa jäljen tekijää? No, kerran näinkin ja kaipa tuo maastokin vaikuttaa jäljestyksen sujumiseen. Zian suhteen olen nimittäin huomannut, että sen on helpointa jäljestää tasaisella mäntykankaalla, jossa on tasainen kenttäkerros. Sillä siis sujuu jäljestys paremmin kuivalla kuin kostealla pohjalla.

Huhuijaa, kyllä oli kahvi sitten tarpeen, taisimme kaikki olla melkein alusvaatteisiin asti märkiä! Ilta kului huomaamatta seuraavan päivän puolelle ennen kun naiset lähtivät, olisi sitä juttua varmaan riittänyt pidempäänkin :) Kiitoksia naiset vierailusta ja tervetuloa uudelleen! Pitäkää mielessä myös Parkanon saunaoptio!