Huhheijaa hellettä! Meinaa näissä merkeissä jäädä treeniraportit vallan kirjoittamatta! Onneksi on sentäs treenattu ;) Viikon 24 treenit näyttivät tyttöjen osalta tältä:

ZIPANEN

Paikalla makuu:
Mulla on Zipan kanssa moni liike edennyt tosi pienissä paloissa ja usein liikkeen loppuun saattaminen meinaa jäädä (onkohan meillä yhtään liikettä valmiina asti??). Näin myös paikalla makuussa. Erikseen ollaan treenattu kestoa (laitan Zian yleensä edestä maahan) ja sivulta maahanmenoa. En ole sitten laisinkaan yhdistänyt näitä, tämä oli tällä viikolla tehotreenissä. Yksi tekniikkatreeni kokeenomaiseen koiran jättöön ja yksi motivaatiotreeni odottavalla palkalla. Sinällään on positiivista, että Zia tarjoaa hyvin herkästi sivulta maahanmenoa, kun mitään ei tapahdu. Lurulla nimittäin on niin päin, että se hyytyy sivulla odotellessa ja menee tosi hitaasti maahan. Haluan silti tämänkin ärsykekontrolliin (menee maahan VAIN käskystä), joten harjoiteltiin sitten ensi alkuun sivulla oloa vaihtelevilla palkkausväleillä. Lopuksi sitten sivulta maahan. Ekassa jätössä meinasi lähteä perään, tokassa jäi hyvin. Kestossa en usko Ziallakaan tulevan ongelmia, mutta kyllä aikaa pitää pikkuhiljaa selvästi pidentää! Nyt olen pitänyt vaihdelleen 20s-1,5min.

Estehyppy:
Estehyppy itsessään on kunnossa, siis se käskyllä hyppy ;) Ongelmana on seisovan koiran sivulle siirtyminen, Zia väistää erittäin herkästi. Tätä sitten treenailtiin jättämällä koira seisomaan ja liikkumalla ensiksi kauempana ja pikkuhiljaa lähempänä koiran sivuilla ja takana. Namin heitto kädestä aina kun pysyi hyvin, OHO, jos liikkui ennen vapautusta.

Tunnari:
Tunnarista kaksi treeniä, yksi pelkän piilotetun oman etsiminen uudessa paikassa, yksi piilotetun oman etsiminen vieraiden edestä. Ajattelin, että Zia voisi tämän jo hokaista, kas kun se on huomattavasti parempi käyttämään nenäänsä kuin Luru. Juu ei. Vieraita nousi iloisesti kolme kappaletta ennen oman etsimistä. Zia jatkaakin tunnarin opettelua mammalaatikosta päästyään lasipurkkien avulla.

Ruutu:
Tekniikkaa, tekniikkaa, tekniikkaa... Eli alustalle lähetystä ja seisomaan käskytystä. Hienosti tekee mahasta huolimatta :) Uudenlaiset merkit (matalat) eivät hämänneet yhtään, ei myöskään uusi treenipaikka. Alustan häivytys pikaisesti ohjelmaan...

Ekstraliikkeet metalli ja seuraamisen peruutus:
Metalliin tarttumista kädestä. On inhottava niin on inhottava! Tarttuu kuitenkin ihan ok, hidasta etenemistä tässä ja toivon mukaan syksyllä jotain vinkkejä Hilskalta. Seuraamisen peruutusta otin Zian kanssa ihan siksi, kun halusin testata onko se sille yhtä vaikeaa kuin Lurulle. Ei onneksi ole, peruuttaa suvereenisti sivulla :)

LURUNEN

Kaukot:
Pelkkää tekniikkatreeniä kolme kertaa. Pääpaino edelleen istu-seiso ja maahan-seiso vaihdoissa. Hiukkasen huono käsimerkki on mulla maahan-seiso vaihtoon, sekoittuu ehkä liian helposti maahan-istu vaihtoon :/ Erottelutreenillä tuntuu silti sujuvan, varsinkin kun ottaa suulliset käskyt mukaan. Pieniä sarjoja otin myös (3-4 vaihtoa), mutta lyhyeltä matkalta (maks. 3m). Tähän tarvitaan nyt suunnitelma, miten edetään...

Seuraaminen:
Seuraamisessa kolme tekniikkatreeniä, kaksi oikean paikan vahvistamiseen ja yksi sivuaskeleisiin ja peruutukseen. Paikka on AIVAN loistava, kunhan minä tajuan pitää katseeni suoraan eteenpäin :) Luru siis väistää hyvin herkästi, jos edes pikkuisen katselen sitä sivusilmällä. Luottoa siis koiraan, kyllä se siinä sivulla tulee :) Kolmannen tekniikkatreenin aloitin peruutuksella ja koko treenistä tulikin sitten yksi peruutuksen tahkoaminen. Kas, kun Lurulle on äärimmäisen vaikea peruuttaa suoraan sivulla... Tätä sitten harjoiteltiin ja väännettiin ja käännettiin oikeastaan pitkin viikkoa ja kyllä se sitten hiukan paranikin. Jäi vain sivuaskeleet onnellisesti harjoittelematta ;)

Jäävät:
Jäävistä kaksi tekniikkatreeniä. Yksi käskyjen erottelua (sujui hyvin) ja yksi liikkeestä istumista (sujui hyvin).

Ekstraliikkeet ruutu, metalli ja tunnari:
Voihan ruutu, ruutu... Kaksi tekniikkatreeniä tästä, molemmat uusilla merkeillä ja toinen vieraassa paikassa. Kun ei hoksaa niin ei hoksaa... Ohhohhoijaa... Ehkä tää on joku välivaihe?? Metallia nosteltiin ja siinä ei ongelmia. Tunnarin teetin ekaa kertaa piilotetun oman etsimisenä vieraiden keskeltä. Hienosti haisteli ja löysi, vuhuu!