Helteinen lauantai aloitettiin kello 10 Rymättylässä Kaisan mejä-kurssin merkeissä. Mitä nyt jotkut meistä saapuivat paikalle hieman myöhemmin ;) Reippaat olivat tehneet jäljet heti aamusta, joten teorian jälkeen jokainen pääsi oman koiransa kanssa jäljelle Kaisan peesatessa ja antaessa lopuksi neuvoja. Niin, niitä neuvoja ei tietenkään voi antaa, jos suorituksessa ei ole kummempaa neuvottavaa... Lurun normaali kaahotus jäljellä oli tipotiessään, se ajoi reilu 100m jäljen ilman turhia kommervenkkejä, myös ilmaisten makaukset. Niin no, mutta kun ei se näin aja kotona XD Täytynee seuraavan kerran jälkeä tehdessä testata oliko keinona suurimpien kierrosten pois saaminen ennen jäljen ajamista vai se, että jälki oli minulle vieras, eli en edes tiedostamatta pyrkinyt ohjailemaan koiraa?

Kurssin jälkeen suuntasivat 11 vesikoiraa, yksi Sakke ja kahdeksan naista kohti Kittamaan paratiisisaarta tavoiteena laittaa saari hieman parempaan kuntoon talkoiden merkeissä :) Eihän talkoita kuitenkaan voi aloittaa nälkäisenä, joten ensimmäiseksi ohjelmassa oli venäläistä kalakeittoa ja muutama maljan nosto :) Kas, kun malja-aiheita oli useampia, muun muassa yksi sellainen AVAutuminen ja yksi lisääntyminen :) Maha täynnä jaksoi hyvin rehkiä ja mökin ikkunat, mökin nurmikko ja rannan kaislat saivatkin tehokasta kyytiä. Ilta jatkui jalkapallon, saunan, uimisen, ruuan, juoman ja ennen kaikkea keskustelun merkeissä... ja se jatkui, jatkui vaan, kunnes kello oli viisi aamulla ja joku totesi, että ehkä sitä voisi mennä nukkumaankin ;)

Seuraavana, eli samana, päivänä jaksettiin kuitenkin vielä kaataa kaislaa toisesta rannasta ja siinä sivussa sekä ihmiset että koirat nauttivat lämpimästä merivedestä. Vielä loppukahvit ja kotia kohden :)

Todella paljon kiitoksia kaikille talkoisiin osallistuneille! Yksi koiraharrastuksen parhaista piirteistä on kyllä ehdottomasti se, että tutustuu huippuihin ihmisiin, jotka ovat muun muassa valmiita tulemaan talkoilemaan toisten nurkkiin :) Ensi kesänä uudestaan, kuka uskaltautuu sinne heinäpellolle? ;)