Piti korjata tuo aiempi kirjoitus, nuo oli kyllä viikon 34 treenejä, koska viikko 35 palattiin jo ruotuun tavoitteellisen ryhmän kanssa. Nyt on jokaiselle koiralle tehty vuoden loppuun jonkinmoinen suunnitelma siitä, miten liikkeet etenevät kuukausitasolla ja mitkä liikkeet saadaan mahdollisesti jo valmiiksi. Toiset on tehneet hiukan tarkempia suunnitelmia, toiset vähän löysempiä ;) Optimistisena tavoitteena mulla on saada vuoden loppuun mennessä valmiiksi:

Zialla: seuraaminen, estehyppy (ALO), paikkamakuu, jäävät, nouto ja ruutu. Luoksetulo on käytännössä valmis.
Lurulla: liikkeestä istuminen, metallihyppy, ruutu, luoksetulo (VOI), tunnari ja kaukot (VOI).

Nyt kun noita tuossa katsoo, niin varmaan ;) Pitää silti olla tavoitteellinen, eiks jee?

Viime viikolla treenailtiin:

ZIPANEN

Nouto:
Tällä kertaa metallilla samaa harjoitusta kuin puisella, eli nostoa edestä ja palautusta sivulle. Tämä toimi ihan ok. Loppuviikosta tehty metalliin tarttuminen perusasennossa istuen osoitti kuitenkin, että kyllä tämä vaatii vielä treeniä. Metalli on ällö :/

Seuraaminen:
Kahteen otteeseen naksutellen toisella kertaa oikeaa paikkaa (liike jatkuu palkkauksen jälkeen) ja toisella perusasentojen ottamista. Jaa'a, musta tuntuu, että tätä pitäisi saada videolle, jotta näkisin miltä se oikeasti näyttää. Zia on niin kovin pieni, että on vaikea tarkkailla seuraamista ilman, että kumartuu koiran päälle (sanoi Mujunen ihmisen liikkuvista silmämunista mitä tahansa!).

Jäävät:
Kahtena päivänä, toisena maahanmenoa ja toisena seisomista. Aluksi niin, että minä peruutan, pikkuhiljaa sitten siirtyen niin, että koira on sivullani. Ei kuitenkaan varsinaisesta seuraamisesta. Tosi tarkkana saa olla, ettei katsoisi koiraa niin kovin käskyä antaessaan (Miia, kiinnitä säkin tähän huomiota!). Maahanmeno sujuu paremmin kuin seisominen, siinä päästiin melkein jo seuraamiseen asti. Seisomista on syytä vahvistaa vielä paljon.

Luoksetulo:
Ylläpitotreeniä tässä, eli kaksi toistoa ja palkkaus jalkojen väliin namilla.

Paikallaolo:
Tätä otettiin sekä maassa että istuen. Sivulta maahanmeno alkaa olla hallussa, tosin ei vielä pomminvarma! Poistuminen ja palaaminen makaavan koiran luo ok. Perusasentoon Zia ei osaa vielä nousta. Paikalla istumisessa ei ongelmia, tosin aika oli todella lyhyt, ehkä 30s?

Ekstraliike ruutu:
Ruutu oli ekstrana, koska se on kiva :) Lähetyksiä sivulta ja matkalta, myös muutamia maahankäskytyksiä ruudussa. Tätä pitäisi nyt jalostaa ja ottaa myös Zialle mukaan lähetyksiä tyhjään ruutuun.

LURUNEN

Liikkeestä istuminen:
Kahteen otteeseen ihan perustreeniä, eli seuraamisesta käskystä istu. Ok, alkuun muutama maahanmeno, sitten rupesi sujumaan. Palkkaus namilla taakse ja alkuun kävely normaalia hitaampaa.

Tunnari:
Lurun kanssa on nyt muutama kerta tehty oman ja vieraan kapulan erottelua. Alkuun tuntui minusta sujuvan ihan hyvin, ei nostellut kapuloita vaan malttoi haistella. Tämän viikon treenit oli sitten sellaista maistelusähellystä, että pisti taas miettimään sitä kapuloiden erottelua. Kyllä mun on vissiin pakko ruveta keräämään samankokoisia lasipurkkeja :/

Seuraaminen:
Jaa, kyllä me tätä tehtiin, mutta kun ei muista miten?? Onkohan tämä oire aina vaan kertyvistä ikävuosista XD Luultavasti ollaan jälleen vahvistettu oikeaa seuraamispaikkaa.

Ruutu:
Ruutua otettiin pariin otteeseen. Yhdellä kertaa niin, että osalla lähetyksiä ruudussa ei ollut alustaa. Toimi ihan ok, vaikkakin paikka kärsii heti, eli ei ole ihan keskellä. Pystyn tosin vaikuttamaan tähän valtavasti käskytyksen ajoituksella. Maahankäskytys toimii myös kaukaa. Loppukuviota pitää ruveta treenaamaan.

Ekstraliikkeet luoksetulo ja metalli:
Luoksetulossa pari suoraa kutsua, palkkaus jalkojen välistä namilla. Metallissa nostoja. Varsinkin luoksetulo on murheenkryyni. Olen niin juuttunut mukavuusalueelle, ei tee mieli tehdä koko liikettä, kun tiedän että ongelmia tulee heti, kun alan ottamaan pysähdyksiä. Nooh, se on ensi viikon tehotreenissä, eli ei auta valittaa ;)