Ei me olla yhtään jäljessä ei... Hommaa vaikeuttaa nyt se, etten ole tällä "treenikaudella" käyttänyt enää taulukkoa, vaan kirjaan treenit treenivihkoon. Huomattavasti vähemmän tulee kirjattua ja varsinkin useamman viikon jälkeen on vaikea muistaa mitä tulikaan tehtyä? Tai muistan mitä, mutta miten? Mun täytyy ehkä seuraavalla kaudella siirtyä takaisin taulukkoon, pysyy paremmin homma kasassa ;) Nooh, parin viikon takaiset treenit, olkaa hyvät!

ZIPANEN

Seuraaminen:
Seuraamista treenattiin peräti kolme kertaa. Ensimmäisen kerran kokeenomainen yritys osoitti, etten sittenkään ole osannut treenata tarpeeksi "jäykästi", eli Zia selkeästi vierasti mun erilaista olemusta ja rupesi jätättämään. Voi elämän tuska sanon minä :/ Toiset kaksi kertaa kiinnitettiinkin huomiota kokeenomaisuuteen lyhyillä matkoilla ja erilaisilla käännöksillä, hiukan parempi.

Jäävät:
Olen paperille merkannut, että jääviä on tehty kaksi kertaa, mutta treenivihkosta löytyy vain yhden kerran kuvaus?? Kuvatulla kerralla tehtiin liikkeestä seisomisia, jotka ovat näköjään onnistuneet melkein seuraamisestakin. Hassua, koska tällä hetkellä musta tuntuu, että koko seisominen on hukassa XD Toisella kerralla on varmasti tehty maahanmenoja ja olisiko se ollut jopa ok, kun mitään virheitä ei ole kirjattu??

Este:
Estehyppy alkaa olla valmis :) :) Into hypätä on suuri, mutta käskyä maltetaan (ainakin useimmiten) odottaa. Tietty tätä ei ole treenattu liikkurin kanssa, siitä voi tulla kylmää vettä niskaan... Pääsen myös seisovan Zipan viereen niin, että iloinen mieliala säilyy, Zialla siis ;) Loppuun hiomista vielä tarvitaan, mutta onpa edes joku liike melkein valmis :)

Paikkamakuu:
Kahteen otteeseen paikkamaattiin :) Toisella kertaa reilu minuutti, toisella noin 30s. Aikaa pitä vielä rutkasti pidentää ja kokeenomaista suoritusta liikkurilla harjoitella.

Luoksetulon pysäytys:
Puun kiertona testaus toimiiko stå-käskytys myös laukasta. Toimihan se ainakin tällä kerralla mukavasti :)

Nouto:
Nouto, nouto, nouto... Voi vitsit! Miten voi olla eri koirilla niin eri ongelmat tässä liikkeessä? Zialle ei ole niinkään ongelma tulla käskystä kapulan kanssa perusasentoon ja pitää kapulaa nätisti luovutukseen asti. Ongelma on sen sijaan vauhdin puute, kuten olen aiemminkin sanonut. Noutoa treenattiin kolmeen otteeseen, yhdellä kerralla pelkkää metalliin tarttumista (on edelleen niin ällöällö) ja kahdella kertaa vauhtinoutoa tunnarikapulalla. Tunnarikapulalla vauhtia onkin huomattavasti enemmän kuin noutokapulalla, mikä ihme siitä kapulasta tekee niin epäilyttävän?? En oikein tiedä miten etenisin näiden ongelmien kanssa. Taaksepäin kun selailin, niin tuntuvat samat ongelmat olevan ja pysyvän :/ Jotain kikkakolmosia kaivataan!

Ekstraliike tunnari:
Zia teki kerran samaa kuin Luru, eli etsi piilotettua omaa näkyvissä olevien vieraiden läheltä. Onnistui paremmin kuin Lurulla, mutta kieltäminen ei ole koskaan tehnyt Zialle hyvää, joten jatkamme senkin kanssa lasipurkeilla.

LURUNEN

Liikkeestä istu:
Liikkeestä istumista treenattiin kahteen otteeseen, toisella toistuvia istumisia palkiten ja toisella idarin muodossa. Kaik taisi mennä oikein hienosti, eli Luru myös erotteli seiso, istu ja maahan käskyt ongelmitta sisätiloissa.

Tunnari:
Tunnaria tehtiin kolmeen otteeseen niin, että väärät olivat näkyvillä ja oma piilotettuna nurmen alle. Tosi vahva on Lurun reaktio noukkia ensimmäinen näkyvissä oleva kapula :/ Tästä aikeesta aina kielto ja uusi käsky etsiä oma. Kyllä se lopulta tajusi etsiä sen oman, mutta en pidä tätä kauhean hyvänä tapana jatkaa. Lasipurkit on vihdoin viimein hankittu, joten koitetaan niitä seuraavaksi. Kaiken maailman kikkoja sitä joutuukaan käyttämään, vähän on sellainen olo!

Luoksetulo:
Olen merkannut paperille, että luoksetuloa on tehty kahdesti ja treenivihkosta löytyy vain yksi kerta, mystistä? Yritänkö huijata itseäni XD Muistelen kumminkin, että tein toisen treenin Parkanossa (merkattu) ja toisen Perttelissä (jäi merkkaamatta). Treenejä yhdistää se, että luoksetulon vauhtia on jostain tullut yht'äkkiä ihan sikana lisää. Jopa niin paljon, että pysäytykset valuvat melkein väkisin :( Seisominen on paljon vaikeampi kuin maahanmeno, kuten viimeksikin totesin. Olen yrittänyt saada täpäköitä stoppeja puun kierron avulla, mutta musta rupeaa tuntumaan, että tässäkin täytyy mahdollisesti koittaa kosketusalustaa. Sinällään on edelleen positiivista, että vauhti säilyy ja Luru myös jaksaa useita toistoja ongelmitta.

Metallinouto:
Metallinoudossa ei ollut moittimista.

Kaukot:
Kaukoissa sen sijaan on, yllätys! Näitä on treenattu melkein joka ilta, vaikein vaihto on maahan-seiso, edelleen. Istu-seiso menee jotenkuten kun vaihdoin käsimerkin. Paljon etenemistä ei myöskään ole, mutta kun se helposti kokeessa täydellä matkalla tuplaantuu niin tässäkin on jo liikaa. Harjoitukset jatkuvat...

Tekemättä jäi: Ruudun kaksi treenikertaa jatkuvasta sateesta johtuen :(