Tavoitteellinen treenikaveri karkasi kesken kauden Maltalle, joten syyskuun viimeisen viikon treenit jakautuivat itseasiassa kahdelle viikolle. Lisäksi lokakuun ensimmäinen viikko pidettiin jälleen tuumaus- ja suunnittelutaukoa. Syyskuun lopulla tällä tavoitteellisella treenaajalla hajosi pakka jotenkin lopullisesti treenien ylös kirjaamisen suhteen, joten alla listattuna hyvä oletus siitä, mitä teimme XD Lokakuun osalta onkin otettu ryhtiliike treenien kirjaamisessa ja tällä hetkellä treenivihko näyttääkin paljon paremmalta lokakuun kuin syyskuun osalta ;)

ZIPANEN

Seuraaminen:
Zia treenasi seuraamista kahteen otteeseen tehden Sari Kärnän seuraamiskaavion tasoa 1. Ensimmäinen setti tehtiin sisällä, jolloin ei ollut ongelmia. Toinen setti ulkona, jolloin loppua kohden into hiukan laantui ja Zia rupesi vilkuilemaan ympärilleen. Kaavion idea on se, että tietyn mittainen seuraamispätkä (tasossa1 52 askelta) jaetaan eri mittaisiin pätkiin. Jokainen pätkä aloitetaan ja lopetetaan kokeenomaisesti ja pätkien välillä koira palkataan mielellään leikkimällä. Zialla kaavion soveltaminen on tuonut toivottua virtaa ja tarkkuutta seuraamiseen :) Kaavion aikana ei tehdä käännöksiä, vaan tavoitteena on kasvattaa seuraamisen kestoa.

Jäävät:
Jäävissä tehtiin perinteinen kaksi treeniä, seisomiselle ja maahamenolle omat päivänsä. Nämä junnaavat edelleen jotenkin paikallaan. Maanameno on parempi, seisominen mun on kyllä pakko videoida, jotta näen onko pysähtyminen niin valuva kuin kuvittelen sen olevan. Molempia tehdään silti jo sivulta, jotain edistystä ;)

Luoksetulo:
Luoksetuloon olen merkannut paperille kaksi tehtyä treeniä, mutta vihkossa on vain yksi. Nooh, onneksi suunnitelmaan oli merkitty vain yksi treeni ;) Vihkosta löytyvällä kerralla otettiin kaksi vauhdista palkaten ja yksi suora luoksetulo. Hymynaama on vihkoon laitettu, joten oletettavasti on sujunut ihan mukiin menevästi. En usko, että saan koskaan Zialle räjähtävää vauhtia mihinkään liikkeeseen, joten reipas laukka riittää kyllä :)

Paikkamakuu:
Paikkamakuusta on tehty yksi treeni suunnitellun kahden sijaan. Tämä toteutettiin sisätiloissa Lurun kaverina, aika 1,5min. Minuutin verran Zia makaa hienosti, sen jälkeen on hiukan levoton ja vaihtaa usein lonkka-asentoon. Tämähän on sallittua, eli en tee asiasta kynnyskysymystä, mutta pyrin silti pitkittämään paikallaoloaikoja pikkuhiljaa tavoitteena ryhdikäs makaaminen.

Ruutu:
Ruudusta tehtiin kaksi treeniä, molemmat valmiiseen ruutuun pienelle alustalle täydeltä matkalta. Ensimäisellä kerralla Zianen oli aivan hukassa, eli liian paljon harpattiin eteenpäin. Muutama lähetys lähempää jonka jälkeen kaukaa lähetyskin onnistui. Toisella kerralla lähetykset kaukaa onnistuivat heti kerralla. Pysäytän Zian edelleen seisomaan ja palkkaan heitetyllä lelulla.

Tunnari:
Zia teki yhden tunnaritreenin lasipurkkien erotteluna. Kaksi väärää purkkia ja yhdessä oma kapula. Ihan hyvin tunnisti oman, mutta ilmaisu on kyllä heikko. Eli jos en heti palkkaa oikean nuuskimisesta, lähtee hakemaan myös muita purkkeja. Tyhmempikin tajuaa, että eihän koira siis ole varsinaisesti oivaltanut oman etsimistä, vaan se tarjoaa summassa purkkeja koittaen mistä saisi naksun...

Ekstraliike nouto:
Pariin otteeseen Zia nouti. Ensimmäisellä kerralla esteen yli hyppynoutona vuorotellen lelua ja kapulaa. Tuntui tuovan toivottua huolettomuutta liikkeeseen, kapula ei ollut aivan niin ällö ;) Toisella kerralla tarttumisia veitseen, tutusti ällöä ;)

Tekemättä jäi: Paikkamakuun yksi treenikerta.

LURUNEN

Liikkeestä istu:
Liikkeestä istumista otettiin kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla tarjosi ensimmäiseksi muuta (seisominen, maahanmeno), mutta toisella kerralla ok.

Tunnari:
Luru harjoitteli tunnaria kerran lasipurkkien erotteluna. Ajattelin, että annan koiran itse päättää miten se merkkaa oman purkin. Luru rupesi hyvin nopsaan nostamaan purkkia minulle käteen. Tällä merkkauksella oma löytyi hyvin sekä rivistä että jonosta. Purkit samat kuin Zialla, eli kaksi vierasta ja yksi oma.

Ruutu:
Lurulla oli tehotreenit ruudusta. Kaiken kaikkiaan teimme kolme treeniä, joiden aikana ehdittiin harjoitella niin alustallisella kuin tyhjään ruutuun lähettämistä sekä myös liikkeen loppukuvioita. Ainoastaan ensimmäisellä kerralla oli Lurunen hukassa, kun pieni alusta oli valmiina ruudussa. Toiset kaksi kertaa sujuivat hienosti. Vauhti on Lurulla hieno ja useimmiten suuntaa suoraan keskelle ruutua. Maahameno kaukaa käskytettynä ei ole ongelma, mutta ruudusta luoksetuloa seuraamaan saamme hetken harjoitella, että se sujuisi.

Luoksetulo:
Luoksetulossa treenejä kertyi kolme ja kaikilla niistä esiintyi sama ongelma. Se vanha tuttu seisominen :/ Vauhti ei onneksi ole enää ongelma ja Luru myös kestää toistoja hyvin. Seisominen vain helposti valuu ja lisäksi olen huomannut, että minun on tosi vaikea hahmottaa kauempana olevaa merkkiä (eli juuri sitä seisomismerkkiä), annan itsekin käskyn helposti liian myöhään. Voi mikä tuskaliike!

Kaukot:
Kaukoissa tehtiin edelleen vain tekniikkaa. Useampi treeni erityisesti maahan-seiso-maahan vaihtoja niin, ettei tassut liikkuisi mihinkään. Mikäs tässä on jumpatessa, mistä vetoa, että meidät löytää vielä vuodenkin päästä tekemässä samoja jumppasarjoja? ;)

Tekemättä jäi: paikkamakuu ja tunnarin yksi treenikerta