Tavoitteellinen treeniryhmä on nyt kaksi kuukautta treenannut uudistetulla menetelmällä. Uudistukseen kuului muun muassa se, että tavoitteita asetetaan myös pidemmälle aikavälille sen sijaan, että suunnitellaan treenit pelkästään kuukausi kerrallaan. Menetelmään kuuluva sosiaalinen paine on ollut tässä paljon minua suunnitelmallisempi. Minä en ole osannut kovin tarkkoja välitavoitteita miettiä, olen ainoastaan liikekohtaisesti hahmotellut, missä vaiheessa minkäkin liikkeen olisi tavoitteena olla valmiina. Tehdäänpäs siis pikainen katsaus syyskuun alussa luotuihin, lokakuussa ja marraskuussa päivitettyihin tavoitteisiin.

Syyskuussa suunnittelin tällaisen aikataulun:

ZIPANEN
Syyskuu: seuraaminen valmis (ALO-taso)
Lokakuu: estehyppy valmis
Marraskuu: paikkamakuu valmis
Joulukuu: Jäävät, nouto ja ruutu valmis

LURUNEN
Syyskuu: -
Lokakuu: liikkeestä istu ja metallihyppy valmis
Marraskuu: ruutu valmis
Joulukuu: luoksetulo, tunnari ja kaukot valmis

Lokakuussa suunnitelma vielä piti sillä muutoksella, että Zian seuraaminen siirrettiin lokakuun tavoitteisiin.

Marraskuun (eli tämän hetken) aikataulu näyttää tältä:

ZIPANEN
Marraskuu: paikkamakuu ja jäävät valmis
Joulukuu: nouto valmis ja ruutu ainakin hyvällä mallilla, kaukoja ja luoksetulon pysäytystä aloitettu

LURUNEN
Marraskuu-Joulukuu: luoksetulo ja ruutu valmis, kaukot ja tunnari sillä mallilla mitä ovat, ei paineita

Homman voisi tiivistää niin, että Zian kanssa on ollut aika helppoa pysyä tavoitteissa, sen kanssa on nimittäin paljon vähemmän treenattavia liikkeitä. Lurun kanssa on se ongelma, että on liuta uusia liikkeitä ja lisäksi pitäisi pitää huolta siitä, että vanhatkin pysyvät kunnossa. Tässä tosiaan paljastus teille, ketkä mahdollisesti treenaatte luokka kerrallaan, ne kerrat opitut liikkeet ei valitettavasti pysy ilman työtä kuosissa :/ Niitäkin täytyy koko ajan hioa. Eli mitä ylemmäs luokissa pääsee, tai vaihtoehtoisesti jos alusta asti treenaa myös ylempien luokkien liikkeitä, treenattavaa totta totisesti riittää!

Ajatus on, että Zian osalta on vuoden loppuun mennessä ALO-liikkeet valmiit ja ainakin osa AVO-liikkeistä (kaukot, luoksetulo, nouto) hyvällä mallilla + joitakin ylempien luokkien liikkeitä hyvin pohjustettu (ruutu, kaukojumppa). Alkuvuonna on tarkoitus keskittyä palkkaamattomuuteen ja häiriöihin ja viimeistellä AVO-liikkeitä. Lurun kanssa olen joutunut karvaasti toteamaan, että jotkut liikkeet vain vaativat enemmän aikaa kuin toiset. Olen joutunut huomaamaan myös sen, että minkä toinen koira oppii todella nopeaan, siihen voi toisella koiralla mennä tuplasti aikaa. Lurun kanssa siis keskitytään rauhassa hiomaan erityisesti luoksetuloa, tunnaria ja kaukoja. Niistä ei oteta paineita. Ruutu on minusta realistista saada tämän vuoden puolella valmiiksi, mutta jos oikein huonot kelit sattuu tai muuten vain pimeä/työt ahdistaa, ei senkään kanssa ole kiirus :)