Viimeinen kerta Hilskan tokoa oli joulukuun alussa. Tämän kurssin saldona kohtuullinen 5/7 kertaa käytynä. Tää on tätä kahden paikan asumisen ihanuutta :/ Teemana palkkaamattomuus ja useamman liikkeen ketjuttaminen. Aluksi viedään koiran kanssa yhdessä loppupalkka ruudun keskelle. Sen jälkeen tehdään yksi jäävä liike, este (hyppynouto tai ALO/AVO) ja viimeiseksi ruutu, jossa koira saa palkkansa. Kaikki kokeenomaisesti ja käskytettynä. Jos koira tekee virheen, keskeytetään ja haetaan palkka pois. Hetken päästä pääsee uudelleen yrittämään.

Lurunen oli ensimmäiseksi vuorossa. Liikkeestä istuminen ei meinannut millään onnistua, pari kertaa ei istunut ja kerran oli seuraaminen niin hirveää, että keskeytin. Sitten päästiin esteelle, ekalla kerralla Luru hävitti kapulan XD Eihän sitä voi löytää, jos se on ihan seinän vieressä?!? Kerta vielä uusintaa, mutta sitten Lurunen pääsikin jo loppupalkalle.

Zianen pieni ressukka :/ Zipalla tuli pitkästä aikaa totaalijäätyminen. En tiedä kipuileeko edelleen sitä toissa kerralla sattunutta Kaisan pelästymistä vai mikä mätti? Liikkeestä maahanmeno ei vain meinannut onnistua käskytettynä vaikka onnistui sivussa treenatessa kyllä. Loppupeleissä tehtiin Zialle helpotettu versio, kolmesta perättäisestä onnistuneesta liikkeestä maahanmenosta pääsi loppupalkalle. Kaisa oli sitä mieltä, että jäätyvän koiran kanssa pitäisi vaan jaksaa vaatia (ystävällisesti ja kannustaen toki) koiran tason mukainen suoritus. Homman helpottaminen ei vie liikkeitä eteenpäin. Totesi vielä, että onhan kaikilla ongelmansa, ei täydellisiä koiria olekaan. Kyllähän se tiedetään, mutta kyllä tuo koiran jäätyminen on nihkeimmästä päästä ongelmia. Ei tee itsekään mieli tehdä, kun koira on sen näköinen, että ehkä kuolen tähän paikkaan :(

Näin loppui tämä Kaisan kurssi. Mukava oli treenata sisähallissa ja aika monta hyvää neuvoa tarttui matkaan :) Ulkona treenaamisen vaikeuden on saanutkin tässä todeta, kyllä sisähalli on poikaa!