Tokavikalla Hilskan kurssikerralla paneuduttiin kaukoihin. Jokainen koirakko joutui tehosyyniin eri vaihtosarjojen tilanteesta. Lisäksi, jos koiran taso sen salli, otettiin yksi sarja käskytettynä takapalkalla.

Zialla on hyvä tekniikka maa-seiso-maa vaihdossa, tosin tapansa mukaan se on epävarma asiasta, joka ei vielä ole tuttu. Istu-seiso-istu vaihdossa Zia tulee hyvin herkästi eteenpäin seisomasta istuessaan, tähän on syytä kiinnittää huomiota. Maa-istu-maa vaihdossa huomio täytyy kiinnittää käsimerkkiin ja tekniikkaan. Tilanne testattaessa oli se, että istu-merkin antaessani Zia kyllä nousee istumaan, mutta lähtee samantien herkästi pakittamaan ja heittää uudelleen maahan. Samoin heittää herkästi maahan minun käteni siirtyessä takaisin sivulle. Maahan-käsimerkin on siis syytä erota tarpeeksi selvästi käsien asennosta perusasennossa.

Luru tarvitsee malttia maassapysymiseen. Vaihtoja on treenattu niin ahkeraan, että Luru tahtoo nousta maasta heti. Kuten Zia, Lurukin etenee herkästi istu-seiso-istu vaihdossa. Maa-seiso-maa oli tällä kertaa oikein kelpo, tosin hyvin herkästi liikuttaa jotain yksittäistä jalkaa. Yhden jalan liikutus ei tuo koiraa vielä eteenpäin, mutta pelkään, että liike kasvaa etäisyyden kasvaessa ja siksi olenkin ollut melkoisen natsi jalkojen täydellisen paikallapysymisen suhteen. Sivulta maahanmenossa todettiin, että Luru ei osaa mennä maahan ;) Jättää oikean jalkansa kyynärän ilmaan tiiratessaan ylöilmoihin kasvoihini. Tähän ohjeeksi tehokuuri naksuttelemalla oikean kyynärän maahan laskemista.

Luru teki lisäksi pienen vaihtosarjan maa-istu-maa-seiso, josta vapautus takapalkalle (oli hieno ja etäisyyskin oli huimat 2m). Hyvä huomio tuli siihen, että ketjutetaan homma oikein. Jos treeni aloitetaan kokeenomaisesti, eli koira maahan sivulta, on vaihdon tapahduttava ensimmäisellä käskyllä. Edestä päin treenattaessa voidaan jättää tekemätön liike vain huomiotta, mutta kokeenomaisella alulla otetaan homma kokonaan alusta.

Kaukojen lisäksi Luru teki paikalla makuun ohaajat piilossa (5min), ei ongelmia. Zia teki paikalla istumisen ohjaaja välillä piilossa (1,5min). Muutoin hienosti, mutta reilun minuutin kohdalla lössähti ryhti ja jouduin korjaamaan. Tuo on kyllä ihan oma murheenkryyninsä tuo Zian asento. Ikään kuin se lopettaisi keskivartalolihasten käytön kokonaan homman käydessä liian tylsäksi...