Tässä on oltu jouluisella treenitauolla jo tovi, mutta sainpas sentään vikat tavoitteelliset treenit kirjattua ennen vuodenvaihdetta ;) Ensi vuoden puolella katsotaan hommaa taas uusiksi uusin tavoittein, tällä hetkellä nautitaan tauosta, jonka aikana treenataan vain jos siltä tuntuu :) Ihan hyvään väliin tauko tuli sikälikin, että ei näissä pakkasissa ole paljon pystynyt ulkona tekemäänkään!

ZIPANEN

Paikkamakuu:
Ennen iltaruokaa, aika noin 45s. Meinasi lössähtää, huomautuksella korjasi. Tää on kyllä sellainen homma, että hohhoijaa... Tiedän, että aikaa pitäisi jaksaa kasvattaa pikkuhiljaa ja keskeyttää homma aina lössähtämisestä. Huomauttaminen ei sinällään auta, koska ei sitä kokeessa voi tehdä. Ei vaan jaksaisi, kun liike on muutenkin sikatylsä treenata. Vinkkejä motivoivaan paikalla olon treenaamiseen otetaan vastaan!

Jäävät - seiso:
Käsky on tainnut upota tajuntaan, 6 peräkkäistä toistoa hienosti. Paluu edelleen niin ja näin, parempi kuin ennen, mutta ei koevalmis. Varon tätä varmasti liikaa, vaikka yritän tulla luontevasti, vaistomaisesti rupean hiippailemaan, kun oletan Zian väistävän - ja sehän sitten väistää...

Ruutu:
Pakkasten takia ruutua harjoiteltiin perussheippaamalla, eli koitetaan saada koira tajuamaan ruudun keskiosa ilman mitään ylimääräisiä apuja. Ihan ok Zia hakikin keskustaa ja malttoi jopa seisoa, ei heittänyt heti maahan ;)

Nouto:
Muutama toisto niin, että kiinni pannasta, heitto, käskytys ja palkkaus kyykkyyn syliin. Nyt oli hieno vauhti :)

Ekstraliikkeet: Ekstrana Zipanen on pariin otteeseen treenannut tunnaria (sekä pelkkiä vääriä että välillä oma joukossa), kerran kaukoja ja kerran paikalla istumista. Kaukoissa on päästy siihen, että maahan-istu-maahan vaihto on puhdas ja käden sivulle vienti ei teetä maahanmenoa. Etäisyyttä kasvatetaan pikkuhiljaa, 2-3m on tämän hetken ehdoton maksimi. Paikallaistumisessa ei ollut tällä kertaa ongelmia, aika oli noin minuutin.

LURUNEN

Paikkaistu:
Ennen iltaruokaa 1min, ei ongelmia.

Tunnari:
Pariin otteeseen, toisella onnistui hyvin (ulkona), toinen kerta sisällä oli syystä tai toisesta vaikea. Tuntuu, että Lurulla on ehdottomasti syytä olla pääpaino pelkkien vieraiden haistelussa. Liian herkästi lähtee nostelemaan randomkapuloita, jos omaa etsityttää monta kertaa peräkkäin.

Jäävät:
Käskyjen erottelusta treeniä, hyvin sujui.

Luoksetulo:
Vauhtiluoksetuloja takin kanssa ja ilman. Treenpaikkana kammottu etupiha Parkanossa ;) Ihan hyvin oli nyt vauhtia.

Ruutu:
Samaa kuin Zia, eli sheippausta. Luru oli tässä melkoisen haka, hienosti haki keskustaa :)

Ekstraliikkeet: Luru treenaili myös maahanmenoa sivulta, onkin jo huimasti parantunut, mutta edelleen saa olla tarkkana, että oikea kyynärä menee maahan asti.