Pääsimme vihdoin Zian kanssa Salon oman koirakerhon Tassujen agiryhmään. Treenit ovat aina maanantaisin klo 18-19 ja ryhmän koko vaihtelee kovasti. Tahtoo sanoa, että myös treeniaika per koirakko vaihtelee. Mukavaa on se, että voin ottaa Lurusen mukaan treeneihin silloin kun porukkaa on vähemmän. Pari kertaa olemme päässeet paikalle, yksi kerta on peruttu pakkasen ja toinen itsenäisyyspäivän takia. Nämä pari kertaa käyneenä on pakko sanoa, että olen hyvin tyytyväinen siitä, että aloitimme Kelpokoiran kursseilla ;) Olisin kohtuullisen hukassa ilman alkeellisintakaan tietoa ohjauskuvioista. En myöskään voi Tassujen treeneissä laskea kovin perusteellisen ohjauksen varaan, kylläpä ne virheet saa aika lailla kaivaa itse suorituksestaan esille. Tai sitten mulla on vaan jotenkin korkeat kriteerit meidän suorituksille XD Tämä ei kuitenkaan tässä välissä haittaa yhtään, treeneissä on mukava ja rento meininki ja aikaakin tuntuu yleensä riittävän, vaikka treenit ovatkin vain tunnin mittaiset :)

Ensimmäisissä treeneissä teimme tosi pitkää rataa, jota emme kyllä Zian kanssa päässeet kuin 9 estettä, koska halusin muista poiketen palkata myös radan keskellä. Rata koostui seuraavista esteistä:

este-este-este-Aeste-este-putki-putki-rengas

Kontakti sujuu, tosin alastulo on edelleen minun makuuni hidas ja vaatii harjoittelua. Ylösmenon kontaktiin täytyy yllättävästi kiinnittää huomiota vauhdikkaan kiipeämisen takia. Rengas osana rataa on epävarma, sitä harjoittelimme muutamaan otteeseen. Yllätyin kuitenkin positiivisesti siitä, että Zia oli suorastaan liekeissä ;) Olisimmeko vihdoin ylittäneet pysyvästi sen epäluuloisuusrajan?? Lopuksi tehty A-esteeseen päättyvä suora vauhtirata oli Zialle kovin mieluisa <3

Toisella kerralla ratana oli seuraavanlainen:

okseri-este-este-este-este-putki-pussi, lisäksi tehtiin keinua ja keppejä erillisinä esteinä

Nuo okserin jälkeen olevat esteet olivat samanlaisessa suorassa kuin Mouhiksen sunnuntaina radalla. Täydellinen paikka päällejuoksulle siis. Sitä siihen yritin vääntää, mutta kun ei onnistunut Mouhiksella niin ei kai se onnistunut nytkään ;) Jälkeenpäin kun analysoin asiaa, päädyin veikaukseen, että liikuin itse liian hitaasti, olin koko ajan Ziaa jäljessä. Pussi ei tuottanut ongelmia, vaikka pussi olikin raskasta muovia kankaan sijaan. Keppejä mentiin verkoilla, myös Luru pääsi menoon mukaan :) Keinua otettiin kahdella tavalla, perinteisellä siivekkeellä tuettuna ja hyppäyttämällä Zia keinun sivusta hiukan ilmassa olevalle keinulle. Toimi :)

Ratapiirrustuksia ehkä luvassa myöhemmin, molemmista treeneistä jäi tosi kiva fiilis :)