Tiistain peruuntuneiden tokotreenien korvikkeeksi päätin tehdä historiaa ja lähteä itsekseni Tassujen hallille treenaamaan keinua ja kontakteja. En oikein osaa sanoa miksi ei ole aiemmin tullut mentyä, kai se matka tuntuu kuitenkin liian pitkältä lyhyiden treenien vuoksi. Fakta on kuitenkin se, ettei edistystä tapahdu ilman treeniä ;) Siksi olenkin itselleni luvannut, että pyrimme käymään hallilla niin usein kuin vain saan aikaiseksi. Tavoitteena on saada kevään aikana keinu, rengas, kontaktit ja toivottavasti myös kepit kuntoon. Tai ainakin paljon paremmalle mallille, kun mitä ne nyt ovat. Sivussa voidaan sitten reenailla myös yksittäisiä ohjauskuvioita, jos riittää inspiraatiota.

Aloitimme keinulla, aluksi kokonaan tuettuna siivekkeellä. Pari lähetystä molemmilta puolilta keinun päässä odottavalle namille. Hieno vauhti :) Sitten siirrettiin siivekettä hitusen eteenpäin, jolloin laskua tuli jonkin verran. Taas lähetykset molemmilta puolilta, edelleen vauhti hyvä päähän asti. Siirsin tämän yhden session aikana siivekettä useampaan otteeseen niin, että lopputilanteessa keinu laski ehkä 5-10cm? Tosi vaikea arvioida, siiveke ei kuitenkaan ollut vielä keinun päässä asti. Zipanen hetkeksi odottamaan ja Luru treenaili huvikseen puomia.

Tauon jälkeen taas Zipa kehiin ja kontakteja A-esteellä. Tavoitteena on tarkentaa etutassujen paikka maahan ja tähän käytetään oikotienä kosketusalustaa. Aluksi muutama kosketus pelkällä alustalla, hieno ja innokas :) Sitten alustan siirto A-esteen tyvelle ja Zian hyppäytys sivusta esteelle. Olin tässä tosi tarkkana, etten lähtenyt ohjailemaan kädellä alustalle, vaan odotin, että Zia hoksaa asian itse. Hienosti hoksasikin, joten seuraavaksi siirryttiin tekemään koko estettä. Ensimmäisillä toistoilla Zia jäi odottamaan esteen harjalle selvästi epätietoisena, mitä kuuluisi tehdä. Maltoin odottaa rauhassa ja tajusihan se pikkuinen alustan ja suuntasi sille. Useampi toisto osoitti sen, että haasteena on hakea paikka vauhdissa. Hitaasti alas tullessaan Zia hakeutuu hyvin alustalle, vauhdin kasvaessa humpsahtaa helposti kontaktialueen ohi maahan asti. Kaiken kaikkiaan olin tosi tyytyväinen harjoitukseen, uskon, että tämä ei ainakaan pahenna tilannetta. Aluksi treeniä tehdään niin, että minä olen paikallaan, kun paikka alkaa löytyä, lisätään minun liikettäni. Alusta täytyy toki myös häivyttää.

A-treenien hurmiossa päätin ottaa keinua vielä kertaalleen niin, että siiveke on ihan päässä asti, jolloin laskua oli jo jonnin verran enemmän. Tämä olikin sitten selvästi liikaa Zialle. Eteni edelleen päähän asti namille, mutta ei täyttä vauhtia, vaan vauhti hidastui keinun keskellä laukasta raville. En silti masentunut (mikä on minut tuntien voitto ;), totesin vain, että tuli haukattua liian paljon kerralla. Ensi kerralla aloitamme taas askeleen aiemmasta ja lisäämme treeniin myös keinun rymäytysleikin.