Ei, se ei ole tavoitteellista niin pitkään, kun tavoitteita ei ole asetettu ;) Pääasia kumminkin, että tehdään, vaikka sitten tehtäisiin sitä, mikä milloinkin sattuu huvittamaan :) Kahteen otteeseen on tokoiltu tämän viikon aikana ja enempää ei varmasti tule, koska viikonlopuksi riennetään Kittamaalle maaseudun rauhaan. Ensimmäinen treeni kotiparkkiksella Perttelissä, joka sinällään on kohtuullisen uusi treenipaikka koiruille. Toinen kerta jälleen Seren hallilla Incan ja Ruufuksen kera.

26.1.
Kotiparkkiksella Luru veresti ruutu-taitojaan. Lähetys noin 10m pienelle alustalle sivulta. Kaksi toistoa alustalla ja yksi ilman. Hienosti ja suoraan löytää ruutuun, tuntuu olevan muistissa tämä. Lisäksi Luru hiukan seuraili, huomio paikassa ja käännöksessä vasemmalle. Minusta inan tuntuu, kuin Lurun seuraamispaikka olisi parantunut ja edistäminen vähentynyt. Käännös vasemmalle on sellainen, että Luru siinä herkästi fuskaa, eikä käytä takapäätään kunnolla. Tälläkin kertaa pari kertaa fuskaten, mutta sitten useampi hienosti.
Zianen aloitti noudolla. Muutama jättäen koira kapula suussa odottamaan ja kutsu, näissä hyvä vauhti. Sitten taidettiin ottaa yksi hetsaten, joka oli hyvä ja viimeiseksi yksi kokeenomaisesti. Sattui vaan niin huonosti, että heitettyäni kapulan naapurin tytöt hiihtivät parkkikselle. Heitä piti luonnollisesti haukkua, mutta pisteet minulle siitä, että maltoin jättää homman kesken. Noudon sijaan Zia harjoitteli pelkkää sivulla hiljaa istumista ja perusasennon uudelleen ottamista. Malttoikin hienosti ja minä maltoin laittaa Zian hetkeksi tauolle pohtimaan ja otin Lurun tilalle. Pienen tauon jälkeen otin Zian vielä kertaalleen tekemään hetsausnoudon ja tämä olikin hieno. Ohjaaja alkaa oppia ;)

27.1.
Seren hallilla Luru aloitti taas ruudulla. Sama menetelmä kuin viimeksi, eli suurimmaksi osaksi alusta ruudussa, mutta välillä tyhjään ruutuun. Matka vaihteli 13-25m välillä. Lopuksi vielä yksi treeni loppukuvioista. Uskaltaisiko sanoa, että Lurulla alkaa olla ruutu loppua lukuunottamatta valmis? Kokeenomainen treeni tietty puuttuu, mutta niin kaikissa liikkeissä. Lisäksi Luru treenaili samaa seuraamista kuin parkkiksella, ok. Viimeisenä virallisena liikkeenä tunnari, huisia, Luru etsi oman kahteen otteeseen koskematta laisinkaan vieraisiin! Jippii, toivoa on! Sitten hassuteltiin ja opeteltiin peruuttamaan edessä ja nousemaan siitä orava-asentoon ;) Niin juu ja peruuttamaan minun ympäri sekä vasemmalta että oikealta puolelta. Vire oli Lurulla tällä kertaa normaali, eli olisiko uusi paikka sittenkin ollut syynä viime kerran vätystelyyn?
Zipanenpipanen ei myöskään ollut ollenkaan niin vässykkä kuin viimeksi. Hiukan oli aluksi epäluuloinen ja varsinkin Ruufuksen raikuva ääni oli epäilyttävää ;) Minä tykkään kuitenkin, että mitä äänekkäämmissä paikoissa Zia oppii treenaamaan, sen parempi. Toivotamme kaikki äänekkäät koirat mielihyvin tervetulleeksi treeniseuraksi! Zia teki alkuun estettä niin, että esteen takana oli nami valmiina. Muutama näitä, muutama esteen yli palkaten ja muutama kokeenomainen. Siirtyminen sivulle edelleen epävarma, mutta ei kuitenkaan väistä. Estettä tehtiin myös niin, että Maija oli toisella puolella palkkaamassa. Lähetin hyppäämään, Maija palkkasi, kutsuin uudelleen hyppäämään, palkkasin itse ja lähetin taas Maijalle jne. Tällä saatiin mukavasti vauhtia ja rempseyttä hyppyyn. Zianen myös seuraili ja kääntyili vasempaan, ok. Liikkeestä maahanmenoja, jotka olivat minusta hienoja! Paluu sivulle myös ok. Yksi luoksetulo vauhdista palkaten. Lisäksi luoksepäästävyyttä ja paikallamakuu ryhmässä. Reilun minuutin Zia jaksoi kääntymättä lonkalle ja ehdin kuin ehdinkin palkkaamaan ennen tätä. Viimeiseksi Ziakin hassutteli samoja mitä Luru, tosin peruutus minun ympäri ei vielä suju oikealta.