No niin niin, ei ole edelleenkään suunnitelmaa ei ;) Koen kyllä asiasta suuria tunnon tuskia, varsinkin luettuani Caniksen artikkelin tehokkaasta treenaamisesta. Syyllistyn lähes jokaiseen artikkelin virheeseen, kun tohotan menemään ilman suunnitelmaa. Omapa on tietenkin häpeäni, mutta missähän vaiheessa joudun oikeasti aloittamaan sakon maksamisen tästä sluibailusta? Oli miten oli, viime viikolla treenattiin yhteen otteeseen Parkanossa, seuraksi saimme Tiinan kera koirien. Seura olikin jälleen erittäin tarpeen, tuli taas todettua muutaman liikkeen suhteen todellinen tilanne ;)

Aloitin polleana Lurun kanssa ruudulla. Polleana siksi, että oletin ilman muuta, että kyllähän se nyt sinne valmiiksi tehtyyn ruutuun menee täydeltä matkalta. No ei mennyt ei, ei vaikka toistelin käskyä sen kymmenen kertaa peräjälkeen XD Viisasta olisi tietenkin ollut keskeyttää yhden käskyn jälkeen ja lähettää lyhyemmältä matkalta, mutta eihän sitä nyt kaikkea voi tajuta, eihän? ;) Tässä yhteydessä tajusin, että Luru on todennäköisesti lähes aina nähnyt minun rakentavan ruudun, vaikka on saattanutkin olla kauempana odottamassa. Tähän siis tehotreeniä, ruutu valmiiksi jo ennen koiran kehiin ottamista. Yhden kerran alustan löydettyään Luru teki ihan hyviä suorituksia, muistaakseni myös tyhjään ruutuun.

Lisäksi Lurun kanssa otettiin luoksetuloa. Vauhti oli hyvä, pysäytykset seisomaan ihan kohtuullisia. Pysäytys maahan on edelleen unohduksissa.

Viimeisenä tunnaria. Tiina laittoi kapulat ja muutenkin liike tehtiin kokeenomaisesti, tosin lyhyeltä matkalta. Ei tainnut kertaakaan löytyä oma ensimmäisellä kerralla, oliko kokeenomaisuus ja vieraan ihmisen hajuiset kapulat sitten liikaa uutta yhdellä kerralla? Lisäksi en taas ollut etukäteen miettinyt mitä teen siinä tilanteessa, että Luru tuo väärän. Minähän päätin joku aika sitten, että en kiellä sitä väärien tuomisesta, jätän ne vain palkkaamatta. Jollain keinolla täytyy kuitenkin saada koira tajuamaan, että tiputapas se kapula ja käy uudelleen etsimässä omaa. Vieraan ihmisen hajuisia kapuloita täytyy harjoitella ja lisäksi niin, että vääriä on riittävästi. Pienellä määrällä vääriä jää helposti epäselväksi löytyikö oma sattumalta, vai etsikö koira hajun perusteella.

Zianenpieni. Jaa, mitähän me mahdettiin tehdä? Ainakin Tiina käskytti luoksetulon, ekasta taisin palkata vauhdista, toinen kokeenomaisesti ja ihan hieno :) Sitten Zia seuraili käskytettynä. Melko lyhyitä pätkiä niin, että palkkasin aina perusasennosta namilla. Mukana käännöksiä ja hidasta käyntiä ainakin (en muista oliko juoksua?). Ihan ok, mun on vaan edelleen tosi vaikea sanoa menevätkö käännökset hyvin vai huonosti. En jotenkin hahmota Zian liikettä ja varsinkin oikealle kääntymisessä mulla on jotenkin outo tekniikka. Pitäisi sitäkin harjoitella! Viimeiseksi Zianen hiukan nouti. Aluksi jätettynä kapula suussa ja nouda-käskyllä kutsuen. Lopuksi myös sivulta lähettäen ja palkaten jo pelkästä kapulalle lähdöstä. Tässä oli ajatuksena se, että saataisiin Zialle myös perusasentoon sellainen vire, että palkka voi tulla milloin vain. Ylipäätään oli Zia kyllä kovin innokas ja rempseä noudossakin :)

Lopuksi käytiin jäällä lenkillä, jonka aikana varsinkin Zia esitteli hienoimpia puoliaan haukkua räyskyttällä vierestä muiden leikeille ;)