Pitkästä aikaa vierailimme ohjatuissa agitreeneissä viime maanantaina. Olen kyllä kovasti pohtinut näiden treenien hyödyllisyyttä. Edelleen itseä vaivaa kovasti se, että rataan ei tutustuta yhdessä, ohjauskuvioiden päättäminen on täysin omassa kädessä (mihin minulla ei selvästi ole vielä rahkeita, ainakaan lyhyessä ajassa) ja ongelmatilanteissa koen olevani kovasti oman avun varassa. Toki siitä on valtavasti hyötyä, että joku katsoo ja kommentoi minun ohjaustani, eli jonkin verran apua olen toki saanut. Ajattelen itse treenistä niin, ettei ole järkeä jatkaa eteenpäin rataa, jos joku kohta ei suju. Kaikki muut ryhmässä tuntuvat vain tavoittelevan sitä, että koko rata saadaan mentyä treenin aikana läpi, tavalla tai toisella. Eipä minua toki mikään estä hinkkaamasta ja hinkkaamasta, eli yleensä emme pääse koko rataa läpi ;)

Huomioita itselle tästä treenistä, ratapiirrustuksen saan toivottavasti myöhemmin liitettyä.

  • Zialla tuntui olevan kivasti vauhtia ja kestoa toistoille
  • Kontaktiesteet eivät suju osana rataa, ei jätä kontaktia tekemättä, mutta hidastelee alastuloa
  • Keinua ei voi vielä tehdä osana rataa, no daa, tämän olisi tyhmempikin voinut ennakkoon tajuta, mutta pakko oli kokeilla, sujuisiko se kokonaisena, kun sujuu maksipöydällä
  • Melkein pystyin leijeröimään, eli yllättävän hyvin Zia irtosi putken takaiselle esteelle, tässä on selkeää kehitystä tapahtunut :)
  • Putkeen irtoaa mukavasti, ei tosiaan ehkä tarvitsisi huudella käskyä miljoonaa kertaa peräkkäin XD
  • Pussi sujuu, vaikka sitä ei ole kummemmin harjoiteltu, positiivista (tassujen pussikangas on raskasta muovia, haastavampi koiralle?)
  • Rengas osana rataa hyvin epävarma, vaikka suorittaisi kutsuen
  • Leikkii ja retuuttaa lelua hienosti, kertoo selvää tarinaa siitä, että Zia on vapautunut ja rento treenissä :)
  • Itse voisin keskittyä pitämään suuta enemmän kiinni radalla, Zia ei tarvitse enää niin paljon sanallista kannustusta kuin ennen

Rata oli jokseenkin alla olevan suuntainen. Tassujen hallihan on todella kapea (vanha kasvihuone), joten todellisuudessa esteet ovat kyllä sivusuunnassa lähempänä toisiaan kuin vaikkapa tässä kuvassa. Samoin putki 2/17 oli kyllä todellisuudessa lähempänä puomin loppupäätä, koska nimenomaan puomilta lähetin Zian esteelle 16 käytännössä putken toiselta puolelta. Noo, suuntaahan nämä piirrustukset lähinnä antavat, tarkkoja eivät ole millään!