Hahaa, vihdoin olemme palanneet tavoitteelliseen treenirytmiin. Toisin sanoen treenit on suunniteltu etukäteen. Pikakelaan tähän kahden viikon treenit molempien koirien osalta.

ZIPANEN

Nouto:
Palautuksen vauhtia hinkattiin kahteen otteeseen. Yleinen huomio on se, että minusta Zian asenne noutoon on parantunut valtavasti. Homma on melkeinpä mieluista pikkuiselle. Palautuksessa saisi silti edelleen olla paljonpaljon enemmän vauhtia. Jotenkin tuntuu, että Zia on yhdistänyt palautukseen maltillisen menon. Kapulalle se juoksee reippaalla laukalla, mutta palautus on ravilla. Hetsauksella ja pannasta kiinni pitämällä kapulaa heittäessä saa kyllä vauhtia palautukseen, mutta kokeenomaisesti tehtynä ei. Koitankin nyt yhdistää vauhtia alusta asti kokeenomaiseen suoritukseen. Yksi kokeenomainen treeni jätettiin tekemättä, koska tiedän ilmankin missä mennään (niinniin, oikeasti olin laiska ;).

Kaukot:
Zianen on harjoitellut puhtaasti maa-istu vaihtoa etäisyyttä kasvattaen. Ihan mukavasti onkin saatu etäisyyttä suurin piirtein 3-4 metriin ja osa toistoista on tehty myös kokeenomaisella alulla. Yhteensä kolme suunniteltua treeniä ja aika monta iltaruuan yhteydessä tehtyä.

Paikalla makuu:
Paikallaoloa tehtiin kolmeen otteeseen, kaksi etupalkalla ja yksi tekniikkatreeni, että malttaa odottaa käskyä ennen maahan heittäytymistä. Etupalkka toimii hyvin siinä, ettei ota lonkka-asentoa. Ajat vaihtelivat 30s ja 1,5min välillä. Ehkä pitäisi jaksaa tehdä myös pitkiä aikoja, mutta kun se on tylsää!

Seuraaminen:
Seuraamista kolmeen otteeseen, yhdellä kertaa käännöstä vasemmalle, yhdellä oikealle ja yhdellä täyskäännöstä. Tosi hienosti teki Zia käännöksiä, eli paikallaan tehty treeni on auttanut :)

Jäävät:
Jäävissä harjoiteltiin sekä maahan että seiso osalta paluuta ja perusasennon ottamista. Paluu on parantunut huimasti, tosin erityisesti seisomisessa sitä on syytä edelleen harjoitella. Myös ylivaikeat (koiran taakse, ympäri, ylitse) harjoitukset olisivat paikallaan. Perusasennon ottamista ei selvästi kannata kovin usein treenata, hyvin herkästi rupeaa ennakoimaan.

Luoksetulo:
Yksi kokeenomainen suoritus, ihan ok.

Ekstraliike ruutu:
Ruudun muistuttelua, aika tehokkaasti on unohtunut alustalle lähetys, joten ihan perustreeniä.

Tekemättä jäi: este, koska se on hautautunut ulkovarastoon Parkanossa...

LURUNEN

Tunnari:
Tämä tehotreenissä, molempina viikkoina pari harjoituskertaa. Oman etsimistä vaatekaapista, minä kiinnitän huomiota siihen, että kehun vasta kun on luovutusasennossa. Hyvin toimii nenä. Namien syömistä väärien keskeltä ja oman etsiminen vääristä tehdyn pinon edestä, sivuilta ja takaa. Juu tuo oman, mutta hiukan mietityttää mahtaako yhdistää vain sen yhden erillisen kapulan hakemisen, kun muut ovat pinossa? Pitänee äkkiä pyrkiä levittämään myös vääriä.

Paikalla makuu:
Zian seuralaisena pari kertaa kestoa ja lisäksi yksi tekniikkatreeni sivulta maahanmenoa. Joo, jos opettaisi koiralle heti oikean tavan tehdä, ei tarvitsisi näitä perusjuttuja korjailla ;)

Kaukot:
Näissä teemana etäisyyden kasvattaminen teknisesti oikeilla vaihdoilla. Tässäkin, juu kannattaa opettaa koira tekemään vaihdot jalkojaan liikuttaen ja sitten korjailla. Kaukoissahan ylimääräiset jalat eivät saisi liikkua. Luru tekee vaihdot niin, että maahan-seiso jalat paikoillaan (hissinä), istu-seiso etujalat liikkuu eteen, seiso-istu etujalat liikkuu taakse, maa-istu etujalat liikkuu taakse ja istu-maa etujalat liikkuu eteen. Kolmen treenikerran aikana etäisyyttä saatiin kasvatettua noin 3m suunnitellun 5m sijaan. Tosi varovainen saa olla erityisesti seiso-istu vaihdossa, jossa Luru herkästi etenee. Takapalkka näissä.

Seuraaminen:
Kahteen otteeseen, toisella käännöksiä ja toisella kestoa (Kärnän tasoja olisko 4 ja 6?). Tekniikka on parantunut jonkin verrankin ja Luru myös korjaa paikkaa itsenäisesti ainakin toisinaan ;) Sivuaskeleet sujuvat, peruutusta ei olla tehty aikoihin ja voin tekemättäkin kyllä arvata, että se ei suju mitenkään kauniisti ;)

Luoksetulo:
Koitan vaihteeksi takoa tätä Lurun päähän takaperin ketjuttamalla, eli aluksi pelkkä maasta luoksetulo. Yleinen huomio on, että Luru tohtii aiempaa paljon paremmin tulla laukalla luokse asti. Aikaisemminhan se herkästi tiputti raville jopa paria metriä ennen. Toisella kerralla sitten seisomasta kutsu, maahan ja luokse. Tämähän sujui :) Toisaalta, tämä on sujunut jo syksyllä, seisominen on aina ollut se ongelma, koska sen joutuu käskyttämään kauempana koirasta. Mielenkiinnolla odotan, miten seuraava treeni sujuu!

Ruutu:
Ruudussa teemana on kokeenomaisuus. Toisin sanoen valmiiseen ruutuun lähetys ensiksi puolelta matkalta, sitten täydeltä ja aina myös loppukuviot. Daa, ei tajua ei ;) Yleensä ensimmäinen lähetys menee hiukan puihin (lähtee kaartamaan sivulle tms.) ja toiset sitten sujuvat. Kas, kun on sen kerran paikantanut, että tuollahan se ruutu on. Uskon silti, että tämä ratkeaa puhtaasti toistoilla. Positiivista on, että loppukuviot sujuvat. Tosin edelleen niin, että lelupalkka on valmiina vasemmassa kädessä, mutta luoksetulo on näin vauhdikas ja se on pääasia tällä hetkellä.