Palkkaamattomuustreeni alkoi siis neljän viikon ohjelman alusta Zian osalta. Lurunen treenailee sekalaisen suunnittelemattomasti ongelmaliikkeitä. Pitäisi ehkä ryhdistäytyä myös Lurun treenien suhteen ja hiukan suunnitella etukäteen mitä teen. Koska ohjelman mukaisia treenikertoja tulee enemmän kuin mitä meillä on ollut tapana tehdä (noin kolmesti viikossa), kirjaan ne tänne päiväkohtaisesti.

TIISTAI (Parkano)
Zia, kokeenomainen
Seuraaminen: Jätetyllä palkalla. Alkuun oli niin väljää, että aloitin pari kertaa alusta. Kolmas hieno ja siitä vapautus.

Luru, liikkeiden osien treeni
Seuraaminen: Tehtiin suhteellisen pitkä kokeenomainen kaavio, jossa käännöksiä, sivuaskeleita ja juoksuosuus. Luru oli oikeasti aika makea ja paikka pysyi hyvin :)
Nouto: Palautuksen vauhdin treeniä sihinällä ja lelulla luona. Hieno.
Ruutu: Ruutu tehtynä valmiiksi kera alustan, ensimmäinen lähetys puolelta matkalta, palkkaus ruudussa lelulla. Tämä ok ja loputkin toistot hienoja, mutta silloin ruutu onkin jo tuttu.

KESKIVIIKKO (Parkano)
Zia, liikkeiden osien treeni
Seuraaminen: Kestoa sydänpalkalla (kiitos Miia!), Kärnän kaavio kadoksissa, joten päästä sävellettiin askelsarjoja vaihdellen välillä 5-30. Aikasta hienoa menoa Ziasella, perusasennon meinasi usein kyllä edistää.
Nouto: Vauhtia vauhtia haettiin hetsaamalla koiraa perusasennossa pitäen kiinni pannasta. Hetsin jälkeen kokeenomainen heitto ja käskytys ja palautuksen vauhdista lelu sihinän kera esille, palkkaus luokse. Tämä toimi tällä kertaa hienosti, toistoja kaksi ja molemmilla kerroilla palautusvauhti oli iloinen laukka.
Luoksetulo: Kokeenomainen alku, palkka vauhdista, sihinä ja lelu sivulla vasemmassa kädessä. Hyvä vauhti.

Luru, liikkeiden osien treeni
Luoksetulo: Jatkettiin takaperin ketjutusta, eka kutsu maasta, palkkana sihinä + lelu. Sitten seisomasta maahan, eka käskytetty myöhässä, palkka tästä. Toinen hieno ja kolmas ennakoi maahanmenon. Siksi pari suoraa luoksetuloa seisomasta. Tavallaan tämä toimii, mutta toistoja tulee kyllä ihan pirusti. Hyvin jaksoi Luru kyllä, mutta tätä voisi kuitenkin yksinkertaistaa.

Lopuksi molemmille suoria vauhtiluoksetuloja sydänpalkalle, Zialla myös kapula suussa.

TORSTAI (uudessa treenipaikassa Pöytyällä Marikan&Ramon kera)
Zia, kokeenomainen
Seuraaminen (10 suoraan, täyskäännös, 10 suoraan, täyskäännös, muutama suoraan ja seis) + Luoksetulo:
Ihan ok seuraamista, selvästi oli Zianen kuitenkin epävarma liikkurista. Paikka hieno ja etupää innokas, mutta takapää ja häntä paljastaa epävarmuuden ;) Luoksetulossa tipautti vauhdin raville muutama metri ennen. Tämä tulee aivan varmasti tapahtumaan kokeessakin, jollen saa harjoiteltua liikkuroitua luoksetuloa reilusti.

Luru, liikkeiden osien treeni
Seuraaminen: Virittelyä treenin pikkupätkillä, hienoa.
Ruutu: Lähetys lähes täydeltä matkalta valmiiseen ruutuun. Vauhti hitaahko, kuitenkin laukka ja suuntasi suoraan ruudun keskiosaa kohti. Vielä kaksi lähetystä, jotka toki ok.
Kaukot: Istu-seiso jumppaa läheltä, koska Luru on epävarma seisomisen kestossa. Nousee ok, mutta meinaa tipahtaa heti takaisin istumaan. Tässä treeniä ja onnistuneita toistoja.

PERJANTAI (sikaliukkaalla pihalla sompailua Perttelissä)
Zia, liikkeiden osien treeni
Seuraaminen hihnassa: Aivan typerää pihan liukkauden takia :/ Hyvin Zia kuitenkin seurasi, käännökset ja kaikki ja hihna ei haittaa.
Liikkeestä maahan ja seis: Maahanmenossa meinaa fuskata jäisellä ja jättää kyynärät ylös. Ei montaa toistoa siksi. Seisominen ok ja molemmissa paluu hyvä, pystyn myös astumaan Zian ylitse, mikä on melkoinen työvoitto :)

Luru, liikkeiden osien treeni
Jäävät: Erottelua, erityisesti seisominen istumisen jälkeen on vaikea, käskyt ovat liian samankaltaiset. Treenillä kuitenkin toimi ja onnistumisprosentti jäi yli puoleen.

LAUANTAI JA SUNNUNTAI
Zialla ohjelmassa olisi ollut kokeenomainen este ja luoksetulon+noudon+kaukojen treenausta. Homma ei vaan toimi näin viikonloppuna. Jaskan ollessa kotona on kaikki koiriin käytetty aika pois yhteisestä ajasta ja kun se on muutenkin kortilla, ei itseäkään kauheasti huvita tokoa hinkata. Lisäksi varsinkaan Zia ei ole kauhean rutinoitunut treenaamaan kotona Perttelin ahtaissa tiloissa. Itserakennettu hätävaraeste sai sen lähes ahdistumaan koko hypystä. Teenkin jatkossa niin, että ohjelman mukaiset treenit tehdään viikolla ja kaikki viikonloppuna tehty on pelkkää plussaa. Silloin en minä, ei Jaska eikä koirat ahdistu liioista "velvotteista".