Yritän parantaa tapani myös siinä, että kirjoittelen treenikuulumiset melko heti, vaikka sitten lyhyesti. Toisin sanoen blogissa tulee jonkin aikaa olemaan vanhoja ja uusia kuulumisia sikin sokin, koittakaa kestää te harvat lukijat ;)

Ensimmäistä kertaa treeneissä synnytyksen jälkeen. Saloon avattiin viime vuoden loppupuolella sisähalli, jota ainakin minä olin jo kauan kaivannut. Ihana mattopohjainen halli melkein keskustassa on luksusta! Hallissa pidettiin alkuvuodesta pienen seuran nimeltä Kiskon agility treenejä ja koska pystyin liikkumaan ainakin jotenkuten raskauden loppuun asti, ilmoittauduin mukaan. Meille osui aivan tosi loistava kouluttaja ja kun saman ohjaajan treenissä oli mahdollisuus jatkaa nyt toukokuusta eteenpäin, olimme ilman muuta menossa mukana :)

Treeniä ennen hölkkäillessä alkuverkkoja koirien kanssa epäilin vahvasti, pystynkö laisinkaan juoksemaan radalla ;) Ilmeisesti radalla juokseminen on kuitenkin erilaista, koska se tuntui paljon paremmalta kuin hölkkä. Ratana oli mukava pyöritys, jolta löytyi putkien ja hyppyesteiden lisäksi kepit, A-este ja puomi sekä putki/kontaktieste erottelua, yksi kohta jaakotukselle ja 90 asteen kulma A-esteeltä seuraavalle hyppyesteelle.

Huomioita:

  • Zian into Zian tasolla hyvä, tuskin koskaan saan siitä kovin eteenpäin irtoavaa koiraa, mutta huomiona se, että voisin kasvattaa omaa vauhtia selkeästi niin Ziankin vauhti kasvaisi
  • Putki/kontakti erottelu hyvä, kunhan en ole koiran reitillä vedättäessäni esteelle
  • Irtoaa kontaktiesteille ok ja vauhti hyvä muutoin paitsi alastulossa, puomilla kontatin paikka edelleen epäselvä
  • Kepit onnistuivat lievästä avokulmasta, mutta suoritus häiriöherkkä minun liikkeelle
  • Kontaktien otto ei siinä mielessä ole itsenäinen, että 90 asteen reitti seuraavalle esteelle onnistuisi hyvin, on siis fiksautunut siihen, että minä juoksen suoraan eteenpäin
  • Jaakotus onnistuu jossakin määrin, mutta en itse oikein pidä ohjauksista, joissa koira jää selän taakse...

Treenattavaa riittää, mutta hyvä maku jäi :) Isä-tytär tiimi oli pärjännyt kotona mainiosti tytön nukkuessa ja herätessä syömään juuri sopivasti, kun tulimme koirien kanssa iltalenkiltä :)