Emäntä lähti pitkäksi viikonlopuksi Riikaan moikkaamaan isäntää. Luru pääsi Helmi-siskon luokse hoitoon:) Perjantai aamulla siis taiteilin laukku toisessa ja koira hihnan päässä toisessa kädessä bussilla kohti Lurun varakotia. Hyvin päästiin perille ja mun matka helpottui huomattavasti jätettyäni Lurun Tuulin seuraan Helmiä odottelemaan. Vähän oli ilmeisesti itkenyt mun perään, mutta äkkiäkös tuo oli mammansa unohtunut, kun sisko tuli aamulenkiltä:)

Riikassa oli mukavaa, seura ainakin oli maailman parasta! Kiitos kulta:) Tein mielenkiintoisia huomioita baltialaisesta koiranpidosta. Eläinkaupoissa oli myytävänä hirmuisesti kuonokoppia. Niitä näkyi myös todella paljon kaduilla kävelevillä koirilla. Mahtaako Latviassa olla joku säädös tietynkokoisten koirien kuonokoppapakosta?? Eläinkauppojen valikoimat olivat muutenkin mielenkiintoset. Aika vähän näkyi semmoisia "asiallisempia" koiravarusteita. Valikoimaa löytyi sellaisesta fifikategoriasta (kuviollisia kaulapantoja ja makuualustoja joka lähtöön). Samoin vinkulelua löytyi jos jonkinlaista, tosin sellaista kokoluokkaa, ettei olisi meidän neidillä kestänyt montakaan minuuttia ehjänä... Hihnavalikoima oli myös valittu värien mukaan. Koitin löytää sellaista "koulutushihnaa", siis sellaista, jonka pituutta saa säädeltyä ja jonka saa lenkiksi itsensä ympärille, ettei toinen käsi olisi koko ajan varattuna hihnan kannatteluun. No ei sellaisia näkynyt, kahden koiran hihnaa kyllä olisi löytynyt. Myöskään kunnon luita ei ollut tarjolla. Löysin kumminkin puisen noutokapulan ja jälleen yhden aktiivipallon. Pallo on sellainen reiällinen, johon saa loistavasti kinkunsiivun sisälle eikä se tule liian helposti ulos. Nytkin Luru tuhertaa pallon kanssa sohvalla. Saa sitten nähdä kuinka kauan tämä pallo kestää neidin tehokäytössä!

Viikonloppu meni liian äkkiä! Onneksi Lurun riemuisa vastaanotto piristi kummasti. Hyvin olivat siskokset viihtyneet rähisemättä toisilleen. Kaikkea muuta mukavaa ajanvietettä ne sen sijaan olivat keksineet toistensa kanssa:) Täytyy kai sitä tyttöjenkin harjoitella urosten elkeitä... Kiitos Tuuli, Niilo ja Helmi ensiluokkaisesta hoivasta!!