Aika löysästi tosin, mutta jotain on kumminkin tehty. Lurun kanssa tulee kerta viikkoon tehotreeniä, kun sitkeästi ajellaan ATT-hallille Kaisan treeneihin aina perjantaisin. Viime viikolla oli taas hienoa todeta, että kyllä hitaallakin treenillä jotain oppii ;) Parina viime kertana on nimittäin aiheena ollut ärsykekontrolli, eli opetetaan koiraa ihan oikeasti kuuntelemaan mikä käsky milloinkin annetaan. Tätä harjoiteltiin viimeksi idioottiringissä, eli kierretään koira seuraten neliötä, jonka jokaisen sivun keskellä annetaan jäävä käsky, ohjaaja kiertää ringin ja jatketaan seuraamista seuraavan sivun keskelle, jossa taas uusi käsky. Jäävinä käskyinä siis seiso, istu, maahan. Me ei tosin otettu tuota seuraamisen jatkamista, vaan ohjaajan kierrettyä ringin takaisin koiran luokse, koira vapautettiin palkalle, joka oli etukäteen jätetty koirasta seuraavalle ringin kulmalle.

Ai että sai olla ylpeä karvakasastaan, se kun erotteli virheettömästi kaikki käskyt toisistaan muutaman alkuvirheen jälkeen :) :) Aluksi tehtiin aina yhtä jäävää liikettä kerrallaan neliön eri sivuilla, mutta lopuksi otettiin seiso-istu-maahan peräkkäin, tosin koira palkattiin aina onnistuneesta suorituksesta ennen kun jatkettiin seuraavaan jäävään. On siitä jotain hyötyä, että hinkkaa perusasioita ;)

Zia taas on kuin huomaamatta oppinut perusasentoon tulon edestä kiepsahtamalla :) Ei tarvita enää edes käsimerkkiä, pelkkä suullinen käsky toimii! Lisäksi sen kanssa on aloitettu tehotreeni maahanmenon oikean tekniikan suhteen. Se on selvästi siinä suhteessa älykäs koira, että testaa aika pian, saisiko palkan vähemmällä työllä, eli esimerkiksi maahanmenossa jättämällä kyynärät ylös tai valumalla istumisen kautta maahan ;) Lisäksi pikkuinen seuraa jo useamman askeleen pätkiä ;) Ihmeellistä, se oppii, kun joku vaan opettaisi ;)

Näissä merkeissä ja ihan hyvällä mielellä jatkamme pikkuhiljaa treenausta koittaen pitää ohjenuorana lausetta "ennen kaikkea omaksi iloksi".