Suopeat koiraystävämme (eivät siis koirat, vaan niiden emännät) mahdollistivat jälleen viikon ulkomaanreissun Madeiran saarelle huhtikuun lopussa. Kiitoksia vielä kerran Saken ja Martan emännät :) Hauska sattuma oli, että kaima-Sanna oli matkaillut juurikin samaan kohteeseen jokunen viikko ennen meidän reissua, Sannalta sainkin mukavasti vinkkejä loman suunnitteluun, kiitoksia! Lento sujui muuten hienosti, mutta laskeutuminen Madeiran lentokentälle oli kieltämättä huima, loppumatkan kone tuntui leijuvan ilmassa ja kiitorata näytti aivan liian lyhyeltä. Perille kuitenkin päästiin.

Hotelliin oli tilattu myös edullinen honeymoon-paketti, joka sisälsi mukavan yllätyksen odottamassa ja kokovartalohieronnan molemmille :) Hotellimme sijaitsi hiukan kauempana varsinaisesta keskusta/ranta-alueesta. Vaikka matka ei ollut pitkä, siitä teki kohtuullisen raskaaksi se, että se kuljettiin melko jyrkkään ylämäkeen. Alla olevista hotellihuoneen parvekkeelta otetuista kuvista näkee, että rinne tosiaan alkaa heti keskustan jälkeen.

Sää ei meitä suosinut ihan samassa määrin kuin kaimaa seurueineen. Melkein joka päivänä satoi jossain välissä ja muutenkin oli yllättävän viileää. Pakkaaminen meni hitusen pieleen siinä mielessä, että monet kesävaatteet olisi voinut korvata viileämpään keliin sopivilla. Toisaalta viileässä jaksoi mahdollisesti paremmin kuin helteessä. Oikeastaan rasittavinta oli se, että sää saattoi muuttua saman päivän sisällä aivan laidasta laitaan! Ensimmäinen kuva alla kuvaa yllättäen päälle tulevia saderintamia (kuva rantabulevardilta), toinen on muistaakseni saaren korkeimmalta kohdalta (jossa toki kuuluukin olla kosteaa ja viileää) ja kolmas kasvitieteellisestä puutarhasta, johon osui ehkä ikävin tihkusade. Kasvitieteellistä lukuunottamatta onnistuimme kohtuullisesti välttämään aivan päälle tulevat sadekuurot.

Viikon aikana ehdittiin ihmetellä useita meriuimaloita (jotka eivät olleet vielä auki), jylhää rantamaisemaa, kauppojen kuivattuja kaloja (haju ei ollut miellyttävä), kaikenkokoisia banaaniviljelmiä (keskellä kaupunkia), terapiapolkua (avojaloin kuljettava reitti), vaijerihissiä Monteen (tuulessa ei niinkään miellyttävä, vaan pelottava) ja korikelkkoja (jotka olivat pyhäpäivän kunniaksi pois käytöstä).

Sekä tietenkin kukkia, kukkia, kukkia. Ei saarta turhaan sanota kukkien paratiisiksi!

Käytiin toki myös levadavaelluksella. Täysin laiskoina valitsimme valmiin paketin, johon kuului myös kuljetus levadan alkuun ja opastus itse reitillä. Opastus nyt oli hiukan turhaa, mutta kyytiä arvostin! Totesin nimittäin niillä muutamalla bussimatkalla, jotka teimme keskusta-alkueella, että olisin vuorenvarmasti tullut pahoinvoivaksi pidemmillä matkoilla jyrkillä ja mutkaisilla teillä!

Koiria näkyi jonkin verran talojen aidatuilla pihoilla. Niillä oli tapana reilusti haukkua ohikulkijat ja haukkuminen kesti vielä pitkään kulkijoiden jo ohitettua talon ;) Joidenkin talojen pihat olivat sen verran autotien tasoa korkeammalla, että koirat pääsivät haukkumaan suoraan ohikulkijan korvaan. Meillä kesti jokunen ohituskerta ennen kuin totuimme hotellimatkan varrella olevan tietyn koiran yllätyshaukkuihin. Vaikka kuinka varauduimme etukäteen, aina se pääsi yllättämään haukullaan. Lenkillä niitä ei juuri näkynyt. Reissusta jäi sellainen fiilis, että mielellään lähtisi uudelleen Madeiralle, paljon jäi näkemättä! Erityisen kiinnostuneille, loput kuvat löytyvät täältä.