Jee, huippua, että meillä on lukijoita :) Kivaa, kun jätätte kommenttia! Tulee sellainen olo, ettei pelkästään itseään varten kirjoittele :) Kuten todettu, minähän suhtaudun kaikkiin kommentteihin aina niin rakentavasti, eikös juu XD Asiaan, eli lokakuun ensimmäisen viikon tavoitteelliset tokot, jotka siis todellisuudessa tehtiin lokakuun tokalla viikolla. Ensimmäinen kun oli tuumaustaukoa. Hehkutin jo tuonne edelliseen kirjoitukseen kuinka lokakuun treenit ovat kaikki nätisti vihkossa... No eivät kyllä ole, ainakaan ensimmäisen viikon osalta :/ Mulla on erikseen lappu, johon olen kirjoittanut kaikki viikon treenikerrat ja johon tehdyn treenin jälkeen merkkaan pampulan. Vihkoon kirjaan sitten tarkemmin mitä teimme ja miten sujui. Päänvaivaa aiheuttavat ne liikkeet, joiden kohdalla on paperissa useampi pampula kuin vihkosta löytyy selostuksia... Olenko tehnyt nämä treenit, vai käykö joku merkkailemassa paperiini pampuloita? Kävelenkö unissani?? Oli miten oli, olen varmuudeksi kirjannut tänne blogiin vain ne kerrat, joista löytyy vihkosta selostus.

ZIPANEN

Seuraaminen:
Zia seurasi yhden treenikerran verran. Pysyteltiin vielä Kärnän kaaviossa tasolla 1, koska viime kerralla oli havaittavissa hiipumista loppua kohden. Nyt sujui, tosin vilkaisee aina sivulle, kun vastaan kuvitteelliselle liikkeenohjaajalle kysymykseen "Onko ohjaaja valmis". Voisin ehkä jatkossa nyökätä ;)

Jäävät - seiso:
Liikkeestä seisomista treenattiin kolmeen otteeseen. Tämä kun takkuaa enemmän kuin maahanmeno. Huomioita tähän tuli seuraavanlaisia: lelupalkalla seisomiset ovat täpäkämpiä, mutta lelupalkka on vaikeampi toistuvissa sarjoissa, lisäksi huomasin, että Zian kanssa on tehty niin miljoonat toistot maahanmenoa minun peruuttaessa, että seisominen edestä on siksikin vaikeaa.

Estehyppy:
Estehypystä tehtiin vain yksi treenikerta, mutta se kerta osoittikin, että liike alkaa olla melkein valmis :) Tai sanotaan, että niillä kriteereillä, millä menin Lurun kanssa ALO-kokeeseen, Zian estehyppy on valmis ;) Toisen koiran kanssa haluan kuitenkin liikkeen vielä pomminvarmemmaksi ennen koetta. Treenattavaa on lähinnä koiran sivulle siirtymisessä, ettei Zia ota perusasentoa ennen käskyä.

Paikkamakuu:
Paikkamakuussa harjoiteltiin jälleen sivulta maahanmenoa ja koiran luota poistumista. Koska vihkossa ei lue erityisempiä huomioita, oletan menneen suht ok.

Nouto:
Noudon osalta pyöriteltiin koko viikko metallia. Tavoitteena oli saada murrettua edes hiukan Zian luontaista epäluuloa kapulaa kohtaan. Puinen kapula on tätä nykyään jo paremmalla tolalla, joten siksi keskityttiin vain metalliin. Tehtiin sekä tarttumisia sivulta (Miian neuvo "Älä silitä sitä korvaa" on toiminut loistavasti, eli Zia on paljon luottavaisempi nyt, kun en silittele sitä laisinkaan vaan palkkaan namilla) että nostoja maasta. Maasta nostamisiin saatiin ihan mukavasti iloa ottamalla lelu mukaan kuvoihin. Toisin sanoen, lelulla riehutusta, lelu pois ja kapula tarjolla ja kapulan nostosta taas lelulla riehumista.

Tekemättä jäi: Ruudun yksi treenikerta, esteen yksi treenikerta ja seuraamisen yksi treenikerta.

LURUNEN

Liikkeestä istu:
Liikkeestä istumista on nyt tahkottu, koska sen osalta on asetettu lokakuulle tavoite "Liike valmis". Yksi treenikerta tehtiin ja tällöin istuminen sujui, mutta liike aloitettiin kerran alusta johtuen sikahuonosta seuraamisesta. Seuraamiseen pitäisikin kiinnittää jälleen huomiota, on päässyt repsahtamaan aika kamalan näköiseksi...

Tunnari:
Hyvin alkanut purkkitreeni keskeytettiin alkuunsa, koska Luru selvästi kuvitteli, että temppu on nimeltään nosta purkki Sannan käteen. Ei siis enää haistellut ja etsinyt omaa :( Ei kun ulos, vieraita näkyville ja oma lähelle piiloon. Tätä tehtiin kaksi treeniä ja hyvin malttoi etsiä oman jopa vieraiden keskeltä. Vieraita oli yleensä kolme.

Seuraaminen:
Seuraamista tehtiin kahteen otteeseen. Toisella kerralla yksin suhteellisen pitkä kaavio askelsiirtymien kera. Tällöin sujui ihan ok. Toisen kerran Miia toimi liikkurina Mouhijärvellä. Tällöin seuraaminen oli aika kamalaa, edisti, poikitti ja jopa äänteli :/ Osuutta asiaan saattoi olla sillä, että Luru otettiin kentän reunalta suoraan seuraamaan. Heti perään tehty toinen kaavio oli hiukan parempi, mutta ei sitä nyt auta kieltää, seuraaminen kaipaa täsmätreeniä!

Ruutu:
Ruutua tehtiin kolmeen otteeseen. Lurulla on vielä hiukan hakusessa se tilanne, että lähetän suoraan sivulta valmiiseen ruutuun, jossa on pieni alusta. Muutama toisto läheltä tuo kyllä onnistumisia myös kaukaa, mutta kun sinne ruutuun pitäisi osata singota myös ilman alustaa. Toisella ja kolmannella lähettelin kyllä suoraan myös tyhjään ruutuun ja tämä onnistui. Loppukuvioita harjoiteltiin myös, alkaa sujua. Varmuutta vielä tuohon ruudun paikantamiseen kylmiltään.

Kaukot:
Kaukoissa hinkattiin hinkattiin jumppaa, mutta varmistettiin myös, että maahan-istu-maahan sarja toimii myös pitkällä välimatkalla. Minua mietityttää nyt se, miten Lurun kannattaisi tehdä seiso-istu-seiso vaihdot? Tällä hetkellä hypähtää hassusti liikuttaen molempia jalkaparejaan.

Metallinouto:
Metallinoudon osalta harjoiteltiin parii otteeseen pitoa. Kapula koiran suuhun ja minun käteni lähestyvät molemmilta sivuilta. Luru aukaisee helposti kitansa jo ennen kun ehdin tarttua kapulaan, eli treeni on todella paikallaan. Parani treenatessa, kas kummaa ;)