Aargh, rupeaa pännimään taas saamattomuuteni! Miten voi olla niin vaikea päivittää blogia säännöllisesti? Nytkin tuntuu, että justiinhan tänne jotain rustailin, mutta vuodatuksen armoton päivyri osoittaa, että siitä on kyllä jo melkein kaksi viikkoa... Edellinen tauko taisi olla sitäkin pitempi. Pitäisi varmaan tehdä Maijat ja päivitää monta asiaa samalla kertaa. Mutta ei, pysyn tyylilleni uskollisena XD

Asiaan. ZiaNeitiZipanen käväisi lokakuun lopulla kahdessa näyttelyssä, Seinäjoella ja Hyvinkäällä. Seinäjoella olimme liikkeellä aivan yksin ja tylsä reissu se olikin. Hyvinkäälle oli onneksi tarjolla korkeatasoista seuraa ja reissu olikin paljon mukavampi :) Seinäjoen tuomarisetä oli minusta aika hauskalla asenteella liikenteessä: narttuja oli paikalla  kaiken kaikkiaan muistaakseni reilu 10 ja ainoastaan yksi näistä oli tuomarin mielestä ERIn arvoinen. Pitää nyt korostaa, Zipan kanssa emme missään tapauksessa ole automaattisesti ERIä hakemassa näyttelystä kuin näyttelystä, mutta arvostan paljon enemmän tuomaria, joka osaa arvostella eri tyyppisiä koiria. Varsinkin näinkin heterogeenisessa rodussa kuin perro on, on monen näköinen ja kokoinen koira minusta ERIn arvoinen. Ja hyvä tuomari osaa tosiaan käyttää arvosteluasteikkoa laajasti, tämä tuomari antoi kaikille muille nartuille EHn. Toisaalta, sitähän näyttelyt ovat... eri tuomareiden omakohtaisia näkemyksiä siitä, miltä kunkin rodun kuuluisi näyttää :) Hyvinkäällä olikin sitten täysin päinvastainen tuomari, Zialle ERI ja Seinäjoen ainoalle ERI-nartulle EH... Noh, tämä kertonee koiranäyttelyiden todellisuutta. Jos rodussa on hajontaa, kannattaa oma koira varmaan roudata sille tuomarille, joka tuntuu sen tyyppisistä tykkäävän XD

Arvostelut:

Seinäjoella tuomarina ruotsalainen Hans Rosenberg, Zia AVO-EH, AVK3

Fem. tik med god typ. Ännu under utv. önskas mer styrka. Utm. temperament. Bra huvud och uttr. bra hals. Öppna frambensvinklar. Tillr. benstomme. Ännu ung i sin kropp. Bra bakställ. Rör sig ngt trångt bak, ännu brett o. osamlat fram. (vapaa suomennos: Feminiininen, hyvätyyppinen narttu. Kaipaa lisää voimaa (massaa?). Erinomainen luonne. Hyvä pää ja erittäin hyvä kaula. Avoimet etukulmaukset. Riittävä luusto. Vielä nuori kropaltaan. Hyvä selkälinja (??). Hieman ahtaat takaliikkeet, etuliikkeet leveät ja epävakaat (?).

Hyvinkäällä tuomarina espanjalainen Juan Carlos Mora Carazo, Zia AVO-ERI, AVK3

Käännöspalvelusta haettu suomennos: Oikea yleisvaikutelmatyyppi. Hyvä turkki, pää, kaula ja eturinta. Erittäin hyvä selkälinja. Hyvä hännänkiinnitys. Erittäin hyvät, oikea-asentoiset raajat. Liikkeessä hieman ahdas takaa.

Alle vielä muutama kuva Hyvinkäältä.


Kaisi siis esitti Zian, jälleen kerran pettämättömällä taidolla :) Kuvan on ottanut Sami Osenius ja lisää hänen kuviaan löytyy täältä.

Seuraavat kuvat on ottanut Ulla Virtanen, kiitos näistä :)


Tämä kuva kuvaa minusta Ziaa vallan mainiosti :)

Kuten kuvista näkyy, Zipanen edusti kanssani myös PN-kehässä, mutta sen suurempaa menestystä emme sieltä saaneet. Ei mikään yllätys, sen verran hienoja koiria oli liikenteessä :) Zipanen on vieläkin melko kevyt, saas nähdä tuoko ikä jossain vaiheessa lisää raameja vai ei. Jokatapauksessa meillä oli näyttelyssä hauskaa, ennen kaikkea tuttujen tapaaminen on mukavaa! Zialla oli vieläpä oma hoviulkoiluttaja mukana, erityiskiitos Marialle lukuisista Zian lenkityksistä hallissa ja ulkona emännän juorutessa ;)