Viime perjantain omatoimiset agitreenit olivat huomattavan paljon mukavammat kuin viikko takaperin. Ensinnäkin, olin ajoissa ja ehdin lenkittää koirat kunnolla ennen halliin menoa. Näin ollen säästyimme sisäpissoilta ja viime viikkoiset velatkin tuli maksettua. Ehdimme myös rakentaa rataa hyvissä ajoin ennen oman vuoron alkua, koska kentällä ei ollut ketään ennen meitä. Itse treenitkin menivät ihan mukavasti :)

Molempien kanssa tehtiin muutama kerta keppejä verkoilla. Sailan toiveesta verkot laitettiin täyteen keppisarjaan. Varsinkin Lurulla on suuria vaikeuksia hahmottaa miten verkkojen kanssa kuljetaan. Palkka oli aina keppien päässä odottamassa. Zian liike taas muuttui hyvin äkkiä oikeaoppiseksi pujotteluksi, onhan se tietty tehnytkin verkkokeppejä paljon enemmän kuin Luru. Olen silti hiukan skeptinen verkkojen pitempiaikaisesta käytöstä, oppiiko koira oikeasti pujottelemaan oikein myös ilman verkkoja? Pitäisikö niitä ruveta melko äkkiä ottamaan pois sieltä täältä? Voi tuska noita keppejä! Toinen tuskan aiheuttaja oli keinu. Tein Zian kanssa ensiksi muutaman päähän juoksun, näissä ei ongelmia. Sen jälkeen yritys oli laskea keinun pää hallitusti alas koiran ollessa keinun päässä, omalla kädellä siis keinusta kiinni ja hidastusta. Minusta tämä ei oikein toiminut, Zia rupesi heti hidastelemaan keinun päähän juoksua, mitä en missään nimessä halua! Kelpokoiran kurssilla lasku tehtiin niin, että avustaja pitää keinua jalallaan alkupäästä ja päästää sen sitten hallitusti ylös, kun koira on juossut ja pysähtynyt toiseen päähän. Minusta tämä oli "jouhevampi" tapa, jolla koira ei ehdi ihmettelemään keinahdusta, Zia ei ainakaan ihmetellyt. Avustajalle kasaantuu tietty melko vastuu keinun tasaisesta ylös päästämisestä... Onko kellään hyvinä vinkkejä keinun opettamiseen, jos sen haluaa opettaa niin, että koira juoksee heti päähän asti??

Varsinaisena harjoituksena oli radan pätkä, jossa haettiin vauhtia ja harjoiteltiin takaaleikkausta putkella. Esteet U-kirjaimen muodossa, kaksi hyppyestettä, mutkaputki ja hyppyeste ja pituuseste. Toisella puolella kenttää oli sama, mutta molemmilla suorilla oli kolme hyppyestettä. Ohjaajan juostessa U:n sisäpuolella haettiin pelkkää vauhtia ja irtoamista esteille, ulkopuolella juostessa saatiin lisäksi takaaleikkaus putkella. Kummallakaan tytöllä ei ollut ongelmia tämän harjoituksen kanssa ja oli tosi kiva huomata, että molemmat "nykivät" lähdössä :) Lurun kanssa menin myös toisen puolen versiota kolmella hyppyesteellä. Lillillä ja Farilla oli ilmeisesti ongelmia kolmannen esteen kanssa, se meinasi jäädä tekemättä koiran tullessa jo hakemaan palkkaa ohjaajan kädestä, näin ainakin käsitin? Lurulla en tällaista ongelmaa huomannut, mutta se onkin tottunut siihen, että palkka ei agissa tule kädestä. Ziahan ei toisen puolen harjoitusta edes tehnyt, mutta veikkaus on, että se olisi tehnyt sen siinä missä Lurukin, sen verran hanakasti sekin irtosi eteenpäin :) Tein molempien kanssa rataa myös niin, että kahden ensimmäisen esteen jälkeen lähetys olikin putken toiseen päähän, eli ei siihen, joka oli esteiden jälkeen tyrkyllä. Putkesta sitten taas veto vastakkaisen puolen kahdelle esteelle. Tässä oli kyllä ohjauskuviot hiukan hukassa... onnistui se räpiköiden, mutta ei sujuvasti ;)

Zia sai lisäksi harjoitella kontakteja A:lla. Nyt rupesi jo hiukan sujumaan, eli alastulo oli varmempi ja vauhdikkaampi :) Saila otti lopuksi videolle molempien peruutusharjoituksia, katsotaan missä välissä saadaan ne nettiin asti. Sitä odotellessa, käykää lukemassa kuinka peruutus sujuu Elsalta, toiset ne vaan oppii hiukka nopeammin kun toiset ja toiset ei vaan tajuu XD