Sunnuntai näyttelyn jälkeen vietettiin TOKOkokeessa Paraisilla, ensimmäistä kertaa AVO-luokassa. Yhdellä toimijalla oli otsikon teksti t-paitaan painettuna... mäkin haluan sellaisen! Ainakin tämän päivän suorituksen perusteella. Kuinka voi kaukot sujua täysin ongelmitta kehän ulkopuolella monta metriä pitemmältä matkalta ja sitten kehässä tökkiä täysin?? Olin vielä ennen omaa suoritusta ihmetellyt kuinka moni ohjaaja käytti kaukoissa tosi "agressiivisia" käskyjä, ajattelin että kyllä Lurun pitäisi kuulla normaalilla puheäänellä annetut käskyt... Kuinkas sitten kävikään, pilkka sattui omaan nilkkaan ja meidän suoritus oli kaukoissa kutakuinkin tällainen:

-Sitta!
-Sitta!
-SITTA!!!!!! (Prkele)

Mutta nousi se sitten kolmannella ;) ;)

En keksi tuohon mitään muuta selitystä, että yksinkertaisesti vaan jännitän kehässä sen verran, että koira ottaa siitä paineita. Tuomari moitti mun käsimerkkiä, joka on kopsattu "Tie tottelevaisuusvalioksi" kirjasta. Se on kuulema melkein kaksoiskäskytys. Täytyy myöntää, että sitä tulee helposti annettua se näin:

-Sit (ja käsi nousee kyynärvarresta ylös)
-Ta (ja käsi ojentuu suoraksi)

Joten se käsimerkki menee vaihtoon. Otan käyttöön vauhdikkaamman alhaalta suoraan ylös heilautuksen, tuleepa siinäkin selkeämpää "pakotetta" koiralle, että nouses nyt sieltä ;)

Mutta saatiin kuin saatiinkin riivittyä kokoon 166 pistettä ja 1. palkinto. Suurena syynä, että tuomarina ollut Ilkka Sten ei kyllä ollut sieltä tiukimmasta päästä ;)

Paikalla makaaminen: 10 -> Ihanaa, ei ongelmia!
Seuraaminen taluttimetta: 8 -> Annoin yhden ylimääräisen käskyn
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 -> Hienoa, tämä jännitti!
Luoksetulo: 6 -> ekalla käskyllä hidasti, tokan annoin liian myöhään, joten oli verrattavissa läpijuoksuun :(
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9 -> Jännitti kovin kun juuri ennen kehää teki pelkkiä maahanmenoja!
Noutaminen: 8 -> Säälipisteitä ;) Palautti meinaan niin hitaasti...
Kauko-ohjaus: 6 -> Voihan aargh...
Estehyppy: 10 -> Jes! Jopa melko suorassa esteen takana :)
Kokonaisvaikutelma: 10
Kokonaispisteet 166/200 "sijoitus" 5/10.

Paaljon harjoitusta tässä lähiviikkoina edessä, varsinkin siinä pysäytyksessä!