Näillä näkymin viimeinen tokotreeni ATT-Areenalla pidettiin viime perjantaina. On se hassua, miten näihin tokotreeneihin on ollut kohtuullisen vaikea kerätä motivaatiota. Aina on jälkeenpäin ollut oikein hyvä fiilis, mutta ennen treenejä saa oikein pakottaa itseään auton rattiin. Agissa meillä on miljoonasti enemmän ongelmia (tai ehkä mulla on miljoonasti vähemmän taitoja ratkaista niitä), mutta intoa lähteä treeneihin ei ole koskaan puuttunut.

Teemana meillä oli kokeenomainen suoritus, eli harjoittelimme liikkurin käskytystä. Lurun kanssa otin seuraamisen ja noudon putkeen pelkällä taputtelupalkalla. Miia toimi loistavana liikkurina :) Seuraaminen oli no joo-tasoa. Vire oli ihan kiva, mutta tarkkuutta suoritukseen kaipaisin selvästi lisää. Nouto oli muuten ok, mutta vauhti tippui raville jonkin matkaa ennen minua. Noudossakin voisi aloittaa jalkojen välistä palkkauksen palkan taakse heittämisen sijaan. Ongelma kun on tosiaan nuo muutamat viimeiset metrit.

Zian kokeenomainen suoritus oli käskytetty seuraaminen. Suoraan yhdellä pysähdyksellä ja palkka odottaa edessä (namikippo). Ensimmäisellä pätkällä tiputti katsekontaktin ennen pysähdystä (oliko näin Miia?), josta korjasin äänellä. En edes tajunnut tehneeni näin ennen Miian huomautusta... Halutaan lisää tiedostavaa treeniseuraa! (Edelleen s-posti laittamatta Tiinalle...). Sitä tekee NIIN paljon hassuja virheitä/eleitä jne. huomaamattaan! Otettiin sama seuraamispätkä toiseen suuntaan paremmalla onnella. Lisäksi Zia teki kaksi kappaletta iloisia luoksetuloja hihnan avulla. Zia hihnaan, hihnan pää Miialle, minä juoksen kauemmas ja kutsun kokeenomaisesti, palkkana namia ja palkitaan jälleen kyykyssä. Todella positiivisesti on edennyt Zian luoksetulo, tälläkin kertaa löytyi aitoa halua juosta mun luokse. Hihnaa vasten ei tyttönen halunnut painaa, mutta hän juoksi sen sijaan edestakaisin hihnan mitalla XD

Omatoimisesti Luru treenasi vielä metallin noutoa (palkkaus taakse) ja kaukoja (palkkaus taakse). Ihan hienoa :) Zia pääsi luoksepäästävyys treeniin (ei ongelmia, jos syöttelee nakkia samalla, täytyy testata ilman) ja harjoitteli sivulta maahanmenoa (on vihdoin yhdistänyt käskyn liikkeeseen). Lisäksi tiimi Sanna ja Sannan temppukoirat viihdyttivät muita peruutuksilla, pujotteluilla ja syliin hyppäämisellä XD Ziiuska harjoitteli lisäksi Sannan ja Miian selän päälle hyppäämistä, ajatuksena saada hänet hyppäämään reppuselkään :)

Aivan luksusta oli saada tyttövieraita ihan kotiin asti! Miia ja Saila lähtivät koirineen meille iltaa istumaan. Kaikki taisivat olla kohtuullisen väsyneitä, mutta jaksettiin silti jakaa melkein sukua julkkikselle pisteitä (niin, se on PaUla Suhosen suunnittelema viinitonkka!), katsella agiDVDitä (meiltä löytyy MISTAKEdog, mikäs teiltä löytyy?) ja kehitellä uusia koiralajeja (haipallo tosiaan kunniaan, jos haluat aitoa tiimityötä koirasi kanssa) :)