Emännällä epämääräisiä mahatautioireita. Tämä johti siihen, että perjantain omatoimiagi jäi väliin... Joo, meitä ei harmittanut yhtään, ei tippaakaan... :(

Sen sijaan lenkin alussa harjoiteltiin molempien kanssa hiukan merkille menoa. Lentsun kurssin ensimmäisellä kerralla (jolle emme päässeet) yhtenä harjoituksena oli merkin ohi juokseminen. Haettiin siis sitä, että koira todella pysähtyy vasta käskyllä, eikä rupea ennakoimaan. Näin ainakin olettaisin, en keksi mitään muutakaan syytä? Toisaalta kyllä itse ajattelen, että järkevämpää olisi ehkä opettaa koira hakeutumaan itse merkin taakse? Noh, kuuliaisena kurssilaisena otin kuitenkin Lurusen kanssa merkin ohi juoksua. Harjoitus toteutetaan niin, että jätetään koira istumaan, käydään innostavasti taputtelemassa maata merkin takana, palataan koiran luokse ja lähetetään se merkille. Ei ongelmia, Luru sinkaisi molemmilla kerroilla hidastamatta merkin ohi ja sai palkaksi pallon lennosta. Zipasen kanssa ei olla merkkiä aiemmin harjoiteltu, joten aloitin taputtelemalla maata heti merkin takana. Zipankin kanssa saatiin kaksi ihan mukiinmenevää merkille juoksua ja niistä palkaksi pallo.

Merkki vaatii kyllä hieman ajatusta, haluanko opettaa sitä näin, vai lähteä naksuttelemaan takaperinketjuttamalla (tai kosketusalustalla). Tätä pohdiskelin muistaakseni myös syksyllä Lentsun kurssin jälkeen ;)