Meidän viikonloppu kului häissä, jonka takia emme päässeet perjantain omatoimiagilityyn. Vajetta paikattiin Maijan naksukoulussa kera muutaman kahvikupin ja riisipiirakoiden. Naksukoulu sai alkunsa siitä, kun valittelin, etten osaa naksutella Zian kanssa ja että se on tosi huono tarjoamaan omatoimisesti toimintaa. Tämän session helmasynti numero X:n tajusin siinä vaiheessa, kun rupesin selittämään Maijalle, että "ja tavoitteeksi asetetaan...". Niin, tässä tapauksessa oli siis tarkoitus lähteä palkkaamaan koiraa mistä tahansa sen omatoimisesti tarjoamasta toiminnasta... Joten, tyhjä pahvilaatikko lattialle, Maijalle naksu, mulle namit ja tavoite (JOTA EI ASETETTU) oli saada Zipan molemmat etutassut laatikon päälle ;) Mitäs tuosta nyt sanoisi paitsi, että kyllähän se koira tarjoaa kunhan ohjaaja jaksaa odottaa... Zipa eteni yhden session aikana katseesta tassulla läpsäisyn kautta kahdella tassulla laatikon päällä seisomiseen :)

Samaan sessioon pääsivät myös Luru, Ruuhvus ja Charo. Näiden kolmen perusteella voidaan minusta edelleen todeta, että ei Zipa kuitenkaan ole maailman nopein tarjoamaan toimintaa. Zipan kanssa naksuttelua vaikeuttaa se, että hirmu helposti tulee liian pitkiä taukoja palkkaamiseen ja se itsessään heikentää koiran halua tarjota toimintaa. Entäpä sitten, kun naksuttelulla halutaan oikeasti johonkin päämäärään, eli asetetaan tavoitteet? Kauhean tarkkana saa kyllä olla, että toiminta etenee koko ajan johonkin suuntaan ja pikkuhiljaa myös siihen haluttuun suuntaan.

Jokatapauksessa sessio osoitti sen, että tavoitteeton naksuttelu tekisi Zipalle kyllä todella hyvää! Täytyy yrittää ryhdistäytyä myös tällä saralla ja Maija saa luvan pitää naksuttelukoulua useamminkin :) ;)

Loppuviikonlopun tytöt viettivät numero ykkös hoitokodissaan Sakke Partasen viihdykkeenä, miljoonasti kiitoksia, taas kerran :)